Danmark bedste hot dog

Jeppe Foldager fra Alberto K. vandt DM i Hot dog i Århus med duroc pølse i briochebrød med svampesauce

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Normalt finder man Dagbladet Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø ved veldækkede borde med stivede duge på alverdens Michelin-restauranter. Men én gang om året smider  Troelsø det nålestribede og træder frem for folket som arrangør af Årets Hotdog DM.

   Som det var tilfældet sidste år løb arrangementet af stabelen i forbindelse med den store Food festival i Århus, som i år havde 35.000 besøgende over tre dage. Vanen tro stillede en

del af rigets skarpeste konkurrencekokke op i kategorien ”moderne hot dog”.

   Ganske som sidste år blev vinderen Jeppe Foldager Andresen, som til dagligt er køkkenchef på restaurant Alberto K. og for to år siden vandt sølv til Bocuse d’or, verdensmesterskabet for kokke.

   Jeppe Foldagers hotdog var lavet af en ung Duroc gris, han selv havde parteret, blandet med krogmodnet oksekød og høost. Duroc-pølsen lå i et brioche brød med svampesauce og var kronet med en remoulade på fermenterede grøntsager, fynsk rygeost, hjemmelavet sennep, tomater, hugget spæk og krydderurter.

    Kategorien “traditionel hotdog” blev vundet af Brian Flink Pedersen, Pølsemageriet i Silkeborg. Han brugte ligeledes briochebrød, mens pølsen bestod af 40 pct. limousine kalv og 60 pct. frilandsgris, iblandet sprødstegte bacontern. Der var krydret med ramsløg, koriander og soltørret tomat og der blev brugt hjemmelavet grov sennep, remoulade og ketchup.

Varm hund med levende myrer

Juryens særpris for mest innovative hotdog gik til Jens Skovgaard, Cold Hand Winery, for en

hotdog med levende myrer og æble.

   Publikum på Food Festival i Aarhus kunne købe de danske topkokkes hotdogs. Årets Hotdog Konge, den som sælger flest hotdogs, blev Paul Cunningham og team Henne Kirkeby. Børnefonden modtager dagens omsætning på 228.000 kr., hvilket er en rekord.