Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Normalt finder man Dagbladet Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø ved veldækkede borde med stivede duge på alverdens Michelin-restauranter. Men én gang om året smider Troelsø det nålestribede og træder frem for folket som arrangør af Årets Hotdog DM.
Som det var tilfældet sidste år løb arrangementet af stabelen i forbindelse med den store Food festival i Århus, som i år havde 35.000 besøgende over tre dage. Vanen tro stillede en
del af rigets skarpeste konkurrencekokke op i kategorien ”moderne hot dog”.
Ganske som sidste år blev vinderen Jeppe Foldager Andresen, som til dagligt er køkkenchef på restaurant Alberto K. og for to år siden vandt sølv til Bocuse d’or, verdensmesterskabet for kokke.
Jeppe Foldagers hotdog var lavet af en ung Duroc gris, han selv havde parteret, blandet med krogmodnet oksekød og høost. Duroc-pølsen lå i et brioche brød med svampesauce og var kronet med en remoulade på fermenterede grøntsager, fynsk rygeost, hjemmelavet sennep, tomater, hugget spæk og krydderurter.
Kategorien “traditionel hotdog” blev vundet af Brian Flink Pedersen, Pølsemageriet i Silkeborg. Han brugte ligeledes briochebrød, mens pølsen bestod af 40 pct. limousine kalv og 60 pct. frilandsgris, iblandet sprødstegte bacontern. Der var krydret med ramsløg, koriander og soltørret tomat og der blev brugt hjemmelavet grov sennep, remoulade og ketchup.
Varm hund med levende myrer
Juryens særpris for mest innovative hotdog gik til Jens Skovgaard, Cold Hand Winery, for en
hotdog med levende myrer og æble.
Publikum på Food Festival i Aarhus kunne købe de danske topkokkes hotdogs. Årets Hotdog Konge, den som sælger flest hotdogs, blev Paul Cunningham og team Henne Kirkeby. Børnefonden modtager dagens omsætning på 228.000 kr., hvilket er en rekord.