Champagne cocktail med kærlighedsfrugter, asparges, østers med chilli og lækker yoghurt

Lichée Champagne Cocktail. Asparges med citronsmør. Østers i chili og limesaft. Græsk yoghurt med honning drysset med pistacienødder

Lichée Champagne Cocktail

Hæld et par skefulde afkølet saft fra dåsen i hvert champagneglas, fyld op med champagne og put en lichee i.

 

Asparges med citronsmør

Vask aspargesene og skær det nederste, træede stykke af, ca. fem cm. Hæld en cm. vand i en pande, bring det i kog og kom salt i. Kog aspergesene i 2-3 minutter, til de er lige akkurat møre.

Hæld vandet fra og læg aspargesene til side. Smelt smørret i panden ved høj varme og tilsæt citronskal og citronsaft. Læg aspargesene tilbage i panden og ryst dem rundt, så de bliver dækket af smør. Server straks.

 

Østers i chili og limesaft 

Læg en fintmasket si over en skål, der kan opfange østerssaften. Hold østerserne over sien én ad gangen, med den buede side opad. Sæt spidsen af østerskniven eller en kniv med et kort, stærkt blad ind i hængslet, hvor de to halvdele sidder sammen. Vrik med kniven for at tvinge hængslet op og skær lukkemusklen over den sidder inde midt påøstersen. Skær hele vejen rundt mellem skallerne for at åbne dem og smid den buede del væk. Skær østersen fri.

Læg østerserne på et serveringsfad i deres flade skaller og overhæld med saften, du har siet fra dem.

Læg chilien i et glas sammen med limeskal, limesaft og olie. Skru låg på og ryst godt. Hæld det over østerserne.

 

Græsk yoghurt med honning drysset med pistacienødder

Fordel yoghurten i fire kinesiske porcelænsskeer, hæld lidt honning på hver og drys pistacienødderne over.