Brødflov bager

Ebager.dk: Udbringer morgenbrød fra cirka 20 bagere fordelt over hele landet.

Vi bestilte: Brød, mælk, ost, smør og juice for 152 kroner plus leveringsgebyr på 20 kroner.

Samlet pris: 172 kr.

Der er næppe noget, som bedre definerer den danske mand, end at tage den heroiske tur til bageren søndag morgen og vende hjem til familien med rundstykker, thebirkes og dagens avis. Og det er et klassisk syn, på linie med gyldne kornmarker og Dannebrog svajende i vinden at se, hvordan de trætte familiefædre forsøger at huske, om det nu var en speltbolle, et syv-korns brød eller et eller andet gluten-frit, konen havde bestilt hjemmefra.

Men nu kan de mange danske mænd vedligeholde deres position som den, der skaffer brød på bordet, og samtidig tage en time ekstra under dynen. Ebager begyndte at levere morgenbrød i september i år, og indtil videre har cirka 20 bagere over hele landet tilmeldt sig ordningen. I København er det den navnkundige Reinh van Hauen på Gl. Kongevej, som står for at forsyne hovedstaden med brød.

Bestillingen foregår nemt ved, at man på ebager.dk gratis opretter sig som kunde, hvorefter man kan gå ombord i det store udvalg af bagervarer. Hvis man har planer om at gøre ebageren til en tilbagevendende forseelse, kan man som med avisleveringen, aflevere en kopi af sin hoveddørsnøgle, så man slipper for en alt for tidlig morgenvækning.

På hjemmesiden valgte vi at flotte os med et 4-korns rugbrød, et par croisssanter (en med og en uden chokolade), thebirkes (både en grov og en almindelig), en grovbolle og en håndværker. Dertil bestilte vi letmælk, en pakke skiveost, en pakke Kærgården og en liter Rigtig appelsinjuice.

Inklusiv leveringsgebyret på 20 kroner løb ordresedlen op i 172 kroner og i forhold til bagerens generelt høje priser, kan det ikke kaldes dyrt. Betalingen foregår med Visa/Dankort eller Masterkort.

Klokken 7.30 søndag morgen lød dørklokken, og en flink mand tog turen til tredje sal. En hurtig gennemgang af varerne afslørede, at alt var som det skulle være, på nær et manglende rugbrød. I stedet var der et speltbrød og en håndskrevet besked nederst på fakturaen om, at bageren beklagede den udsolgte vare. Sådan kan det jo gå.

Desværre - og det skal bestemt ikke ligge ebager.dk til last - er Reinh van Hauen ikke, hvad den har været. For croissanterne var alt, alt for hårde og nærmest uspiselige, og det øvrige brød slet og ret kedeligt.

Så selv om det naturligvis er dejligt bekvemt med levering af morgenbrød, bliver det i København svært at konkurrere kvalitetsmæssigt med de mange Emmerys, 7-elevens (3 croissanter for 25 kroner og de er gode!!) og andre, der tilbyder kvalitetsbrød. Ebager.dk er et godt initiativ, der fungerer upåklageligt, så længe man bor i et område med en tilknyttet bager. Men de er ikke stærkere end det svageste led, som i dette tilfælde er selve bagerens formåen.