Bourgogne-frækkert med stilke

Ugens vinderbourgogne er lige til at hælde i halsen – i hvert fald for nogle.

Læs mere
Fold sammen

Ugens vindervin, Auxey-Duresses "Les Cras” fra Domaine de Chassorney, er en rød bourgogne lavet i en stil, som jeg sætter meget pris på. Kuløren er meget lys, fadet er diskret og alkoholen er lav, men vinen oser til gengæld af bær og er meget let at drikke.

Men da i jeg i begejstring tog den åbne flaske auxey-duresses med til et middagsselskab senere samme dag, viste det sig, at ikke alle omkring bordet var ligeså begejstrede som mig.

I dette tilfælde tror jeg ikke, at det handler om at Frederic Cossard, som står bag Chassorney, undlader at tilsætte vinen svovl (bortset fra i visse tilfælde en smule før aftapningen). For selv om man mærker den øgede saftighed, som den usvovlede vin ofte opnår, så er der ikke noget af det vilde præg, som også ofte følger med.

Her handler det formentlig om, at Cossard altid gærer sine rødvine med stilkene, hvilket giver et umiskendelig krydret præg i den færdige vin. Jeg er vild med den let grønlige, pebrede note af stilke, men den kræver måske lidt tilvænning, og støder åbenbart visse forbrugere væk. Og fred være med det, for så er der mere af Cossard (og hans ligesindede) til mig.