Bog om »fantastisk« sex til muslimske kvinder er et hit

En ny bog, som giver muslimske kvinder råd til et godt sexliv, er allerede meget populær.

»Jeg oplevede, at mange muslimske kvinder blev gift uden nogen reel mulighed for at lære om sex. Flere ægtepar kendte til delen om »penis i skede«, men vidste ganske lidt om, hvordan de kunne pifte deres sexliv op. Forskellige positioner, forskellige ting at prøve i sengen – det er alt sammen fraværende i nutidig islamisk litteratur,« siger bogens forfatter til The Guardian. Fold sammen
Læs mere

Nu skal en en ny bog guide muslimske kvinder til et fantastisk sexliv. Det skriver The Guardian.

Bogen »The Muslimah Sex Manual: A Halal Guide to Mind Blowing Sex« er, ifølge The Guardian, den første af sin slags, som er skrevet af en muslimsk kvinde. Det muslimske ord »halal« betyder »tilladt« – for i bogen er der lagt vægt på, at guiden er til gifte kvinder.

I bogen giver forfatteren Umm Muladhat råd om alt fra kys til »cowgirl«-stilling i sengen med det kernebudskab, at kvinder bør nyde et varieret sexliv og tage føringen i deres fysiske forhold.

»Jeg har gjort det tydeligt i bogen, at der er tale om sex med kvindens partner, og kun kvindens partner, men med den fulde palet af seksuelle oplevelser sammen med den partner. Fra et islamisk udgangspunkt sætter bogen fokus på det at nyde fysiske forhold inden for ægteskabet, så sex ikke kun handler om forplantning.  Det er hustruens ret at blive seksuelt tilfredsstillet af sin mand,« siger Umm Muladhat til The Guardian.

Både genstand for ros og kritik

Mens nogle kritikere har sendt forfatteren ubehagelige mails og blandt andet anklaget hende for at gøre muslimske kvinder til et sexobjekt og samtidig opfordre dem til at gå i seng med flere partnere, har andre læsere rost hende for at have åbnet op for et tabu.

Blandt andet har kvindeorganisationer hyldet Umm Muladhat og udtrykt, at bogen vil give muslimske kvinder styrke og kontrol og beskytte dem fra seksuel udnyttelse i deres forhold.

»Det at tale om sex i islam er ikke noget nyt, og forskere har tidligere understreget vigtigheden af seksuel nydelse hos kvinder, hvilket indebærer råd og viden til mænd, for at det kunne ske. Alligevel synes det, i praksis, altid at ende med at handle om mænds tilfredsstillelse,« siger Shaista Gohir, formand for det muslimske kvindenetværk Muslim Women’s Network UK til The Guardian.

Hun bliver, gennem sit arbejde, ofte kontaktet af kvinder, der fortæller om alt fra at blive voldtaget til at blive behandlet som et stykke kød uden nogen som helst indsats fra mandens side for at sikre, at kvinden får noget rart ud af den seksuelle akt.

»Og jeg kan forestille mig, at problematikken er endnu større, end vi ved, fordi de fleste kvinder vil føle sig for flove over de emner til at tale om dem,« siger hun.

Sådan ser bogens omslag ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Goodreads.

Sex bliver forbundet med skam hos muslimske kvinder

Umm Muladhat besluttede sig for at skrive bogen, da det gik op for hende, at mange muslimske kvinder gik ind i et livslangt ægteskab uden nogen særlig viden om sex eller en reel mulighed for at lære om det. For muslimer bosat i vestlige lande trænger viden på området, ifølge Umm Muladhat, til dels ind i kraft af landets kultur og normer, så kvinderne har hørt om eksperimenterende sex, men ofte kun i svag grad.

»Jeg oplevede, at mange muslimske kvinder blev gift uden nogen reel mulighed for at lære om sex. Flere ægtepar kendte til delen om »penis i skede«, men vidste ganske lidt om, hvordan de kunne pifte deres sexliv op. Forskellige positioner, forskellige ting at prøve i sengen – det er alt sammen fraværende i nutidig islamisk litteratur,« siger Umm Muladhat til The Guardian.

Ofte holder muslimske kvinder sig ifølge forfatteren desuden fra at eksperimentere i  soveværelset på grund af en bekymring om, hvad der er tilladt i islam. Men som Umm Muladhat forklarer det i The Guardian, er »bekymringerne og lysterne blandt muslimske kvinder ekstremt ens, uanset hvor de bor i verden«.

»Kvinder forbinder ofte sex med skyld og skam – noget, som de lærer helt fra barnsben. Sex bliver fremstillet som noget urent, og kvinders seksualitet er derfor ofte stærkt kontrolleret. Det resulterer i kvinder, der går ind i ægteskaber uden selvtillid nok til at sige »Jeg nyder ikke det her« eller »Jeg vil have det sådan her«. Det er på tide, at der bliver talt mere åbent om emnet,« siger Umm Muladhat.

Muslimske mænd vil også have en bog

Umm muladhat har modtaget et væld af mails fra mænd, der spørger, om hun har planer om at udgive en bog, der kan lære dem, hvordan de tilfredsstiller deres koner, og hun overvejer allerede en efterfølger.

Selvom bogen har været genstand for succes hos både muslimske kvinder og mænd, har forfatteren valgt at være anonym i udgivelsen. Umm Muladhat er ikke hendes rigtige navn. Det skyldes dels en frygt for, at bogen giver bagslag, og at hun bliver angrebet som forfatter, men også et ønske om ikke at blive kendt i sin egen familie og omgangskreds som »Tante Sexbog«.

»Til at starte med tænkte jeg, at mit rigtige navn ville skabe troværdighed, men det er et følsomt emne,« siger Umm Muladhat.

Forfatteren afslører dog, at hun er amerikanskfødt og psykologiuddannet, og at en stor del af bogen er baseret på hendes personlige erfaring med at bevare gnisten i sit eget ægteskab sammen med tips fra veninder og gamle udgaver af kvindemagasinet Cosmopolitan.

»Min største kvalifikation er den viden, der kommer af min egen erfaring,« siger hun til The Guardian.

»En læge kan forklare biologiske sammenhænge, men hvis man ønsker en attraktiv fysik, er det bedre at søge råd hos en bodybuilder end en overvægtig læge.«