Billige vine med karakter

Ugens bedste vine er rustikke og rå og nok ikke for nybegyndere.

Aglianico del Vulture D'Angelo
Læs mere
Fold sammen

Normalt er testvinene i de billige kategorier ikke videre karakterfulde. Typisk er der tale om gode mainstreamvine, hvor man får det, man forventer: blød frugt, afrundet garvesyre og en lille bærsødme på toppen. Altså noget, der tilfredsstiller langt de fleste forbrugere. Men for at være helt ærlig, så er det sjældent noget, der bringer afficionados i ekstase.

Ind imellem har vi dog fat i nogle flasker, som skiller sig ud fra den mængden. Eksempelvis ugens to bedste vine, d'Angelos Aglianico del Vulture og Vidal Fleurys côtes du Rhône.

Og hvorfor er de interessante? Jo, først og fremmest fordi, de smager anderledes end det, man forventer sig af vine i det prisniveau. De er begge rustikke med toner af læder og kostald kombineret med et lidt råt stilkepræg, noget der giver en kantet bitterhed og samtidigt lidt modstand i munden – herligt, men nok ikke for nybegynderen!

Er man til hvidvin i sommervarmen, kan man passende hoppe på Château du Caillou fra Bordeaux. Områdets hvidvine er nærmest ikke-eksisterende på de danske hylder, og det er egentlig synd. For der er glimrende og særdeles prisvenlige vine at hente her! Prøv Caillou fra Brandis og genopdag Bordeaux.

Forhandlere: