Barbera fra den nye generation

Barbarescobonden Fabio Geas barbera er lige ud af lærebogen.

Barbera Green Palma Fabio Gea
Læs mere
Fold sammen

Nye producenter er lidt af en sjældenhed i Langhe-området, hvor man finder barolo og barbaresco vinene. Vinbrugene går praktisk talt altid i arv fra forældre til børn, og skulle det ske, at en enkelt står uden arving, er det normalt de lokale, som får lov til at købe.

Fabio Gea fra Neive i Barbarescodistriktet er således et af disse sjældne nye bekendtskaber. Gea, som oprindeligt er uddannet geolog og har rejst kloden tynd for at studere landbrug og jordbundsforhold, startede så sent som i 2009.

Manden er hverken økolog eller biodynamiker, men har udviklet sit eget system inspireret af den japanske landbrugsfilosof, Masanobu Fukuoka. Kælderarbejdet er lavteknologisk uden temperaturstyring, kulturgær, klaring eller filtrering og med minimal tilsætning af svovl.

Ugens barbera, Green Palma, som er den foreløbig første vin, jeg har smagt fra Geas hånd, lover godt: Det er en ganske koncentreret vin, uden at det bliver for meget, træet er behersket, frugten er saftig og allervigtigst: Den friske salte mineralitet, som er barberas særkende, er i god behold.

Forhandlere: