95-årig ville score damer - nu slår han verdensrekord i løb

Charles Eugster startede med at bodybuilde som 87-årig, fordi han ville imponere de unge sexede 70-årige piger på stranden.

Foto: www.charleseugster.net
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg kiggede i spejlet en morgen, og jeg kunne ikke lide, hvad jeg så.«

Det er forklaringen på, at den britisk-schweiziske tandlæge Charles Eugster en dag som 85-årig begyndte at træne, og som 87-årig meldte sig ind i en bodybuilder-klub. I dag, ti år og mere end 100 pokaler senere, kan den 95-årige også kalde sig verdensrekordholder i 200 meter sprint. I weekenden løb den seje gamle mand distancen på 55:48 sekunder ved British Masters i London og er dermed den bedste i sin aldersklasse.

Selv om det stadig er Usain Bolt, der har verdensrekorden for mænd på 200 meter i tiden 19:19, imponerer Charles Eugsters rekord garvede løbere:

»Det er fantastisk af en mand på 95 år,« siger direktør i Sparta Løb, Dorte Vibjerg.

»Det viser, at han har en livsstil, hvor han stadig er i fuldt vigør som 95-årig, og det er imponerende«, siger løbsdirektøren, der oplyser, at det ikke er usædvanligt at se ældre over 80 løbe maraton og deltage i atletikstævner.

Det var med Charles Eugsters egne ord oprindelig forfængelighed, der drev ham til at starte med at træne. Og en livskrise. På sit website forklarer han det således:

»Jeg så herrens ud og havde en sen livskrise. Min krop degenererede,« skriver pensionisten, der også havde en anden skummel bagtanke med at begynde at træne:

»Selv da jeg var 87, ville jeg have en krop som Adonis, så jeg kunne fordreje hovederne på de sexede, unge 70-årige piger på stranden. Jeg ville have en six-pack, men min træner sagde, at vi først måtte arbejde med min bagdel, som hun kaldte for en katastrofe«.

Som sagt, så gjort, Charles Eugster startede til bodybuilding, og siden har han udvidet sin træning til også at gælde roning, wakeboarding og løb. Og hvis han selv skal sige det, har træning og fornuftig kost i en fremskreden alder øget hans styrke, koordinationsevne, velbefindende - og sågar også hans libido.

Han har fortalt den britiske avis The Telegraph, at han træner tre eller fire gange om ugen, og resten af tiden læser han om alder og fitness.

Her slår Charles Eugster verdensrekorden

For han ser det som sin mission at få andre ældre op af lænestolen og i gang med at træning - noget seriøs træning, vel at mærke.

»Jeg hader de der tåbelige glade fotografier af gamle fjolser, der cykler eller går stavgang. Det er jo bare udholdenhedstræning - det giver et godt blodomløb, men det gør intet for muskler, styrke og koordination,« harcelerer han på sin hjemmeside.

»Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor samfundet tror, at gamle mennesker ikke er i stand til at holde sig selv i form. Det er absolut sludder.«

Og nu vi er ved det, så ville Charles Eugster også ønske, at alle ældre ville blive ved med at arbejde: »Pension er frivillig eller ufrivillig arbejdsløshed i op til 30 år. Vi ved, at arbejdsløshed medfører kroniske sygdomme og mentale problemer, samt dårligt helbred, invaliditet, flere besøg hos lægen og flere hospitalsindlæggelser. Arbejde, derimod, er terapeutisk, godt for helbredet og en fast forankret del af at forbedre og bevare et godt helbred.«

Selv er den 95-årige holdt op med at arbejde som tandlæge, men så sent som i går spurgte han på twitter og facebook - for selvfølgelig er han også aktiv på de sociale medier - om der var nogen, der kunne tilbyde ham et job.

Og det var også på Twitter, at han i tirsdags skrev følgende:

 

.