15 ting du skal spise denne sommer

Nyd en masse forskellige mad denne sommer både derhjemme og ude på restaurant.

Foto: Søren Bidstrup. Fold sammen
Læs mere

1. Skiver af meget små squash vendt i mel og stegt i olie.

2. Græsk salat af de bedste tomater, du kan opdrive, agurk, lidt rødløg, hvis det ikke er for skarpt, rigeligt med olie og græsk feta over. Minervas økologiske, der fås i Irma, er den bedste, jeg har smagt i Danmark. Men Løgismoses er et godt bud, hvis Minervas ikke kan opdrives.

3. Nye kartofler, vendt i en dressing af citron og olivenolie, mens de stadig er lune. Bagefter tilsat rigeligt med dild og måske lidt persille og purløg.

4. Østers på restaurant Havfruen i Nyhavn. Overtaget af manden bag Atelier September (avokadomadens højborg) Frederik Bille-Brahe, og der er noget helt rigtigt over at sidde midt mellem alle turisterne og spise østers.

5. Radiser. Man spiser for få radiser sådan generelt. De smager godt, og de er virkelig pæne.

6. Blødkogte æg, ristet rugbrød og en kop kaffe. Verdens bedste morgenmad på travle dage. Køb i øvrigt sådan en egg-timer dims fra Kunst og Køkkentøj. Ligner noget pjat, men gør det så simpelt at koge æg perfekt. Mellem os: jeg tager min med på sommerferie (og æggebægre, men jeg er også syg i hovedet, når det gælder den slags).

7. Den stegte sild på Restaurant Palægades frokostkort. Jeg hader sild. Men dén ku’ jeg spise hver dag i en måned. Deres rødgrød er også RET god.

8. Ovnstegt kylling. De bedste er fra Omegn i Torvehallerne, de har dem ikke hver uge, men de er ventetid og planlægning værd. Resten er god i hønsesalat på ristet rugbrød.

9. Stikkelsbærgrød. Kog den med vanilje. Spis den med fløde på.

10. En rejemad i haven ved Brøndums Hotel. Hvidvin til er ikke dumt.

11. Madpakke på Sydhavnstippen. Alt smager bedre udendørs.

12. Oksekødssalat med virkelig meget chili. Henrik Ydes kogebog om thaikøkkenet har de bedste opskrifter.

13. Nye kartofler med smør og salt.

14. En mad med nye kartofler og kaviar på Langelinie Pavillonens terrasse (og en tur med vandflyveren til Århus). Det tætteste man kommer på dekadence på et mindre budget.

15. Gulerødder hevet op af nogens have og tørret af i et ærme.