Kendis på Instagram bygger følgernes drømmehus – i virkeligheden

Kate Rumson har stor succes med afstemninger om indretningen af sin kommende hus.

Den 34-årige kendis, Kate Rumson, har med to millioner følgere på Instagram fundet en effektiv vej til endnu mere succes. Personen på billedet er ikke Kate Rumson og har intet med historien at gøre. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dado Ruvic/Iris/Ritzau Scanpix

Haves: To millioner følgere. Søges: Gode ideer til et kommende hjem.

Kate Rumson med den store succes på Instagram kender en effektiv vej til endnu mere succes.

Den 34-årige kendis har bygget hus og sat detaljer om stedets indretning til afstemning blandt sine følgere.

Afstemningen kan handle om alt fra valget af det ene eller det andet bord til stilen på badeværelset eller trappetrinenes farve.

Følgerne får i praksis valget mellem to-tre muligheder hvert sted og kan så se huset i New Jersey tage form efter de ting med flest stemmer.

Selv om Kate Rumsons manøvre efter hendes eget udsagn løber op i godt en million danske kroner, betaler hun ikke nødvendigvis noget af det selv:

Hun arbejder sammen med utallige virksomheder og får derfor mange af sine ting »gratis« – fordi hun altså skriver om virksomhedernes varemærker og dermed reklamerer for dem.

Engang bankdame

Ejeren af det populære hus er selv relativt ny på Instragram: Hun arbejdede frem til 2013 i bankverdenen og delte så billeder af smukke hjem i sin fritid.

Ideen blev hurtigt populær og viste sig også lukrativ rent økonomisk på grund af designernes behov for omtale.

Den nye gimmick handler ikke om penge. I hvert fald ikke hvis man spørger Kate Rumson selv.

»Populære personligheder på Instagram lukker ikke folk ind i deres liv for pengenes skyld,« siger hun til Wall Street Journal.

Manøvren er i øvrigt nummer to for Kate Rumsons vedkommende: Hun og kæresten overtog et gammelt hus sidste år og inddrog så følgerne i dets renovering. Følgere fik indflydelse på flere end 30 detaljer og sendte omkring 5.000 stemmer tilbage på hvert spørgsmål.

Kate Rumsons nye hus er på godt 400 kvadratmeter og ikke færdigt endnu – men hun har under alle omstændigheder ramt en guldgrube.

»Det her er på én gang forretning og noget personligt,« siger hun ærligt nok til BBC.