For bare et år siden var ordet staycation besmittet med en bitter fattigrøvs-bismag, men i år er staycation det fedeste!

Med min (fjerne) bagrund i modebranchen i almindelighed og med min interesse for tøj i særdeleshed tillader jeg mig hermed at spå slipsets endegyldige endeligt … til fordel for campinghabitten.

»Og her kommer vi så til mit selvtilfredse smil. Det er jo det, jeg hele tiden har sagt: Intet sted på Jorden er skønnere om sommeren end Danmark!! Fri mig for Malaga eller Dikkedarerne, det bliver et stort NEJ TAK herfra,« skriver Mads Christensen. Fold sammen
Læs mere

»Blind høne finder også korn« ... eller sådan lidt a la …  »selv et ødelagt ur går rigtigt to gange i døgnet«. Sådan har jeg det lige nu. Endelig indser Danmark, hvad jeg har sagt så længe.

Bare rolig, der kommer ikke noget bedrevidende crap fra min side (til en afveksling), nej, denne dramatiske indledning tjener kun til, at jeg glæder mig over, at Danmark nu ser ud til at være det nye sort.

»Og her kommer vi så til mit selvtilfredse smil«


Danmark er det bedste sted at være (om sommeren) ...

I de semihøje luftlag, hvor jeg plejer at drive mit luksusliv, er det mere reglen end undtagelsen, at man rejser. Danmark er for mange i min omgangskreds en slags nødvendigt onde, hvor man henslæber sin hverdag, mens man ved stort set enhver given lejlighed skynder sig til Nice, Malaga, Toscana, Puerto Banus, Seychellerne, Maldiverne, huset i Dikkedarerne … You name it.

Anywhere but here, please!

Ikke jeg. Min familie og jeg har altid stået alene tilbage i Danmark om sommeren.

Men sådan går det ikke i år. Sommeren 2020 bliver dansk sommer som sjældent – eller måske endda aldrig – før.

I det maritime liv, hvor jeg har både mit liv og min hobby, står det soleklart, at det bliver en mageløs sejler-sommer. De store bådforhandlere melder med samlet røst om udsolgt eller tæt på. Hylderne er tomme, bådene bliver revet væk derude.

Der er kø på havnepladser hele vejen rundt.

Forleden kunne man i avisen læse, at Sjællands store maritime kraftcentrum, Tempo Bådsalg i Ishøj, meldte om 30 pct. fremgang i forhold til sidste år. TREDIVE PROCENT!!

30% er ikke en justering, ikke et konjunktur-udslag. 30 pct. er et jordskred!

Fyn og Jylland melder om samme voldsomme succes.

De seneste uger har aviserne kunnet melde, at selv om den velbeslåede tyske turist har været persona non grata indtil forleden, har sommerhusmarkedet alligevel boomet. Salget af sommerhuse slår alle rekorder, udlejning ligeså. Tømmerhandlerne i sommerhuskommunerne melder om hurra og høj cigarføring.

NU skal vi fannernedeme i sommerhus!

I min anden lille hobby, motorcykel-branchen, synger de med på den samme glade sang. Kørerlærerne har travlt. Folk, kvinder, mænd, unge, gamle, tykke, tynde, lyse og mørke (tør man sige det?) vil have motorcykelkørekort. Nu skal vi fannernedeme ud og køre motorcykel!

Har du et kolonihavehus? En trailer? En autocamper? Har du en havkajak, har du et par sadeltasker til din cykel?

Så bliver sommeren 2020 den, hvor du fannernedme ….

Ekstra Bladet gennemførte forleden en spøjs undersøgelse med mere end 30.000 besvarelser.

Der er åbenbart uendeligt mange penge i statskassen, og ud over de rundhåndede corona-milliarder, der deles ud her og der og alle vegne, er der nu også sat generøse 700 millioner af til at give os alle sammen en dejlig sommer i Danmark. Ekstra Bladets læsere var ikke i tvivl, det, de (vi) ønsker sig (os) allermest, er en sommer med gratis passage af Storebæltsbroen. Hvis ikke dét er en omfavnelse og en anerkendelse af vores lyst til at holde sommerferie i Danmark, så ved jeg ikke, hvad det er.

For bare et år siden var ordet staycation … altså ferie hjemme, besmittet med en bitter fattigrøvs-bismag, men i år er staycation det fedeste!

Og her kommer vi så til mit selvtilfredse smil.

Det er jo det, jeg hele tiden har sagt:

Intet sted på Jorden er skønnere om sommeren end Danmark!!

Fri mig for Malaga eller Dikkedarerne, det bliver et stort NEJ TAK herfra.

Campingpladserne jubler i øvrigt også. Der er rekordsøgning på pladserne, og det er ikke kun de sædvanlige pensionister. Fra både øst og vest og nord og syd melder campingbranchen om nye spændende og spørgende gæster. Mennesker, der aldrig tidligere har sat fod på en campingplads, står nu og kradser på døren.

Nu skal de fannernedme på camping!

Med en Mette-doneret tusind-lap til alle og frigivne feriepenge oven i hatten vil jublen næsten ingen ende tage. I kølvandet på corona er det ikke kun campingpladserne, der kommer til at blomstre ... tænk på alle de affilierede og beslægtede brancher.

Tænk på salget af camping-habitter!

Med min (fjerne) baggrund i modebranchen i almindelighed og med min interesse for tøj i særdeleshed tillader jeg mig hermed at spå slipsets endegyldige endeligt ... til fordel for campinghabitten.