Won Hundred: Hey, der er fest!

Won Hundred var tilbage på show kalenderen med en indendørs gadefest.

Won Hundred indtog hertil aften Store Kannikestræde, hvor de præsenterede deres nye kollektion. Foto: Ida Marie Odgaard. Fold sammen
Læs mere

Løse jeans, vest og en ternet skjorte. Det lyder som uniformen, når drengene i 2. g gik til gymnasiefest i Silkeborg i begyndelsen af 1990erne, men det var også et af lookene til Won Hundreds show.

Og det fortæller ganske fint, at mærket henvender sig til den generation, der ikke har oplevet 1990erne en gang før, men som glade hopper i lys denim, tern og Dr. Martens og oplever den rebelske glæde ved at føle sig anderledes, som man kun kan være anderledes, når man er trygt forankret i sin egen generations uniform, og kun anderledes i forhold til de gamle røvhuller, der intet fatter.

Sådan skal det være, den energi er vidunderlig og skal hyldes, selv om den set på afstand er lidt fjollet på en nuttet måde.

Den energi strålede ud af Won Hundred, der onsdag holdt show i KFUMs lokaler i St. Kannikestræde efter års fravær fra showkalenderen. Men ejeren af firmaet har selv overtaget posten som designer, og det ville han markere med et brag af en indendørs gadefest.

Festen overdøvede tøjet

Won Hundred laver tøj til både drenge og piger, og showet bestod af indgange til begge. Her var lange trenchcoats bundet stramt til i ryggen, ternede skjorter, læderbukser, cityshorts, vindjakker i skarpe prints og masser af denim.

Her var stramme kjoler i glimmerstrik med en enkelt arm, et par skinnende halvtaljerede bukser (der sad ekstremt dårligt) og jakker med rygmærker, der legede med æstetikken fra heavy metal med sine kantede bogstaver.

Næh, det var ikke specielt nytænkende, og skruede man ned for musikken og fjernede det begejstrede publikum, ville det klart miste noget af sin charme, men Mozart spillet for døve ører svinger heller ikke, og som show fungerede det perfekt. Hey, der er fest.