Veronica B. Vallenes: Når afslappet bliver for slasket

Veronica B. Vallenes balancerer mellem afslappet luksus og lidt for blødt tøj. Denne gang tipper kollektionen den forkerte vej.

Veronica B. Vallenes. Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS NOERGAARD LARSEN; Jens Nør

Veronica B. Vallenes viste torsdag sin kollektion på Hotel D'Angleterre, hvor Fashion Exclusive holder en række shows i Palmehaven, som er overraskende velfungerende og en smuk ramme, både om Asger Juels show onsdag og nu torsdag om Veronica B. Vallenes show.

Den norskfødte, men danskboende og -baserede designer viste sin damekollektion, hvor hun som tidligere arbejder med, hvad man kunne kalde en blød elegance. Her er ingen stive skrædderelementer, men bløde stoffer, der smyger sig om kroppen, afdæmpede farver, få prints og flydende linjer.

Farverne var mørk grøn, pudder med en anelse rosa, hvid, brun og sort. Nederdele i den »nye« længde, lige under knæet, oftest lige op og ned, stramme bukser, korte kjoler, trenchcoat-jakker, oversize habitjakker og smalle tørklæder bundet om halsen.

Desværre var meget af tøjet i en kvalitet, hvor den afslappede elegance kommer over i lidt for blødt, fordi tøjet ikke er lavet i en kvalitet, der virker eksklusiv nok. Som en frakke i musegrå, der bare er for blød, et sort tykt stof, brugt til en tunika, der mest af alt lignede den slags, som nybagte mødre ville sy fastelavnskostumer til deres børn af, eller et stribet silkeprint brugt til både bukser, bluse og kjole, som mest af alt blev nattøjsagtigt.

Det er ærgerligt, for der er smukke detaljer som et ærme på en grøn bluse med en raffineret slids og en knap i samme dybe grønne farve. Eller en hvid jakke med detaljer fra en trenchcoat, men i et lettere og tyndere materiale, ligesom en lang kjole i pudderfarvet fungerede godt. Men det var for spredt og for sjældent.

Hvis man virkelig vil lave afslappet, elegant tøj, er det nødt til at være i en kvalitet, som udstråler elegancen, for ellers bliver resultatet tættere på sjasket hyggetøj end på sofistikeret hverdagsgarderobe, og det var desværre tilfældet i store dele af kollektionen hos Veronica B. Vallenes.

TV: Se showet her: