Ugens looks til »Blixenprisen«

Modeekspert Lotte Freddie og chefredaktør på Euroman, Kristoffer Zøllner, går tæt på de kendtes fremtræden.

Kristoffer Zøllner og Lotte Freddie. Foto: Søren Bidstrup. Fold sammen
Læs mere

Forfattere fester

af Lotte Freddie

Hanne-Vibeke Holsts forkærlighed for sort fornægtede sig ikke til Blixenprisens fejring af dansk litteratur i Den Sorte Diamant. Den lyse forfatter, klædt i blygrå satineret chintz-læderagtig kjole med en lidt mystisk sort, halv jakke, var stylet med sorte sko til sorte transparente strømper.

De transparente er farlige; tætte sorte strømper giver et mere fuldendt look og smukkere ben. Desuden er læder på en skøn, solrig, varm majdag ikke det optimale valg til en festlig hyldestanledning.

Min kønne, kloge, gamle Berlingske-kollega er ellers også glad for kulører og er set afbildet i både pink, turkis, mønstret, ternet og eddersmart sort/hvidstribet.

Som alt sammen klæder den begavede, frygtindgydende myreflittige kvinde – med 17, sytten, udgivne bøger – hvilke har afstedkommet mange fortjente priser. Bl.a. Dannerprisen for hendes stærke sociale engagement imod vold mod kvinder.

Hanne-Vibeke Holst, som aldrig har været nogen grå, kedelig klidmoster, festede denne gang for sine forfatterkollegers tildeling af Blixenprisen – den et år gamle pris stiftet af Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere. Og kunne man have ønsket sig Hanne-Vibeke i noget mildere, måske blomstret – ville tætte, sorte strømper, selv til en lys sommerkjole, nu også være helt cool.

Blixenprisen uddeles på Den Sorte Diamant i København den 27. maj 2016. Rød løber ved indgangen. Portræt af Kåre Bluitgen. Fold sammen
Læs mere

Laissez faire som Lars

af Kristoffer Zøllner

For et par uger siden havde vi lillebror Mads med her på siden, og i denne uge gælder det så den en smule mindre eksponerede, men mindst lige så talentfulde Lars Mikkelsen. Begivenheden siger næsten det hele om forskellen på de to brødre.

For mens Mads stod på scenen i smoking til filmfestivalen i Cannes, er dagens event noget mere jordnært. Blixenprisen er et fantastisk initiativ fra Dansk Forfatterforening, som bringer lidt (tiltrængt) festivitas over den litterære verden med en gallaforestilling og prisuddeling – ligesom i filmens og musikkens verden – og her var Lars Mikkelsen på pletten, da han var nomineret til – og vandt! – prisen for indlæsning af Bedste Lydbog, Carsten Jensens »Den Første Sten«.

Ethvert miljø har sine egne uskrevne regler for rigtig og forkert påklædning. Hvad der er comme il faut i filmbranchen er det ikke nødvendigvis i den litterære, og man ser uden tvivl mere tweed til et arrangement som Blixenprisen end til en Robert-uddeling.

Så hvor slidte jeans, sort skjorte og tweedjakke ville falde igennem mange andre steder, formår Mikkelsen her at blende ret godt ind med sin vesterbroske laissez faire-tilgang til festtøj. Og dog kunne man indvende, at de finkulturelle og akademiske miljøer herhjemme godt kunne tåle at opgradere lidt på påklædningsfronten, så én som Lars Mikkelsen ikke behøver tage prisen som den bedst klædte.

FOTO: Ida Guldbæk Arentsen Fold sammen
Læs mere