Slap lidt af, Barbara!

Barbara I Gongini er meget glad for sort, stof og rigeligt med drama. Men hun er bedst, når hun skærer lidt ind og begrænser sig.

Barbara Gonghini under Copenhagen Fashion Week 2014 den 5. August 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barbara I Gongini lader aldrig mindre være mere, og stilen er karakteristisk i sort og mørk grå, som den lyseste farve. Men her var også strik med lange trævler, dekonstruerede jakker, masser af lynlåse. Kort sagt kunne det under nogle indgange være svært at se, hvad der adskilte denne kollektion fra tidligere.

Tænk læder, tynd coatet bomuld, jersey. Mest interessant var hun, når hun kontrollerede sin trang til frynser, laser og pjalter og viste mere stramme skrædderdetaljerede ting som en lang næsten præsteagtig kåbe til pigerne og fine jakker til mænd.

Der var lige dele fisker, som kan overleve hvad som helst, og bytype, der gerne vil skille sig ud. Både pænt og interessant uden at være overgjort og tosset.

Et par nærmest performanceagtige optrædener, hvor to modeller kom ind samtidig, var både fine og virkelig irriterende. 

Første par var to mandlige modeller, der holdt hinanden i hænderne og havde en tråd om hver fod, som de så i takt løftede og sænkede på forskellige måder. Da de var færdige, krydsede de trådene og gik ud med et stort ri-sting, tegnet i luften bag sig. Ret fint.

To langhårede modeller - i Barbara I Gonginis egen karakteristiske hennarøde farve - lavede også bevægelser i takt og gik ud, som svævede der en engel mellem dem, hvis vinger var det lange orange hår. Desværre var der endnu et par, der gestikulerede i takt, men her var ideen - og overraskelsen - var knap så poetisk.

Sådan var kollektionen også. Med gode elementer, men også med en fornemmelse af, at man havde set nogle ting før.

TV:

Er du på mobilsitet, så klik her