Skønhedsbehandling i underlivet? Det er splitterravende vanvittigt

Ny hudplejeserie lover kvinder »The Perfect V,« hvis de smører, exfolierer, highlighter og fugter deres, lad os sige det som det er, fisse. Der er åbenbart ikke grænser for, hvilke dele af kvindekroppen der ikke er okay i sig selv.

»The Perfect V« er en ny hudplejeserie beregnet til underlivet, til brug efter hårfjerning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke noget nyt, at budskabet til kvinder fra mode- og skønhedsindustrien er, at kvindekroppen ikke er god nok. Men at der er hjælp på vej, hvis bare man nu lige køber et produkt, noget tøj, nogle underbukser, der strammer rigtigt, en neglelak, der giver den rigtige »nude«-tone, den rette hårfarve eller den foundation, der gør en ensfarvet i fjæset.

Men hudplejeserien The Perfect V, der i disse dage lanceres på det danske marked, tager idéen om den nøgne krop som den uperfekte krop til nye højder - eller lavpunkter.

Serien beskriver sig selv sådan her:

»The Perfect V™ er en række skønhedsprodukter, der er designet til at holde dit “V” i form og få dig til at føle dig lækker over det hele – på enver given tid eller sted, Fifth Avenue eller Strøget.«

Rens, exfolier, fugt, opfrisk

Det betyder oversat til mindre kropsangst dansk, at her er en række hudplejeprodukter, der skal bruges i underlivet (udenpå, vi er dog ikke i gang med at smøre skeden med forskønnende cremer. Endnu, det kommer vel også) efter hårfjerning.

Det er cremer, der kan rense (okay så), exfoliere (altså fjerne det yderste lag af døde hudceller ved en let skrubbende effekt. Av, siger jeg bare), highligthe (alle har åbenbart brug for noget shine i underbukserne), vådservietter, der kan friske op på farten (jamen, hvem har brug for den slags, medmindre de knalder i et telt i Roskilde), og fugte. Og så er det med antiage-ingredienser (selv dit underliv må ikke få rynker eller hvad der nu sker i det område).

Er det ikke nok selv at stå og smøre sig ind med de ikke mindre end otte forskellige produkter, der findes i serien, kan man såmænd også få en vanicure. Ja, du læste rigtigt, en skønhedsbehandling på en skønhedsklinik, så når man har fået ordnet ansigtet, negle på fødder og hænder, vokset alle hår væk på ben og under armene, jamen, så kan man også lige få poleret fru Knudsen.

En trist og utiltalende tendens

Det er splitterravende vanvittigt, hvis du spørger mig. Og det er ikke, fordi jeg er en klidmoster, der mener, at man skal smøre sig med en deodorant lavet af kokosolie og natron (der findes folk, der sværger til den slags, hvordan de lugter ved jeg ikke, men jeg har en anelse), have hår mellem tænderne og gå i vadmelsdragter og Mao-sko. Jeg kan godt lide mascara, og jeg er såmænd også glad for pænt tøj og høje hæle.

Men jeg finder det både trist og problematisk, at endnu et område af kvindekroppen i den grad skal udskriges til at være uperfekt, hvis ikke man har købt de rette produkter.

Sloganet »The Perfect V« siger jo alt. Få den perfekte fisse. Men du skal eddermame gøre noget for det, for som den ser ud nu, ligner den åbenbart lort. Perfekt kan man kun være, hvis man er poleret, så man ikke ligner det, man er, en kvinde.

Og det handler ikke om, at man ikke må være forfængelig, smøre sig og gøre, som man har lyst til. Det handler om, at der nu skal tjenes penge på at gøre endnu et område af kvindekroppen uperfekt uden indgriben.

En ækel og utiltalende tendens, for guderne skal vide, at listen over områder af kvindekroppen, der ikke er gode nok i sig selv, hvis man spørger mode- og skønhedsbranchen, i forvejen er alenlang.

Kropsligt mindreværd er en milliardindustri - fra slankekure til modetøj, makeup, hud- og hårpleje, men hvor f.eks. makeup også kan være en leg med identitet, hvor tøj dog spiller et formål, hvor høje hæle i det mindste er noget, andre kan beundre, handler The Perfect V om at pynte et område, som man knap selv ser. Om at sælge produkter ved at give kvinder fornemmelsen af, at selv det allermest intime sted ikke er godt nok.

Nu skal du ikke bare træne, sulte dig slank og med skraber og voks fjerne hår på kroppen, næh, du skal også bruge creme, der pynter.

Budskabet er forstemmende: Du er ikke god nok. Nogle steder. Før du har smurt, skurret, skrubbet, pyntet dig.

Det bliver et ellers tak herfra. Nøjagtigt som man har en perfekt bikinikrop, hvis man tager en bikini på, har man et perfekt V, hvis man har et V. Man kan gøre ved begge dele, hvad man har lyst til.

Men man behøver ikke, og man er god nok alligevel. Perfekt faktisk.