Sand: Skuffende Sand

Sand-showet virkede desværre umoderne og forsøgt unødigt sexet.

Sand modeshow i Bredgade 31 onsdag d. 28 januar 2015 i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Copenhagen Fashion Week 2015 Sand - i Bredgade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Sand har altid store armbevægelser. Sådan var det også onsdag aften, da mærket holdt et intimt show med få inviterede. Dyre modeller, masser af champagne, østers og næsten salonagtig stemning i et palæ i Bredgade. Her var guldstole, højt til loftet, parketgulv og fløjlssofaer.

Desværre kunne den kollektion, der blev vist - eller i hvert fald måden, den blev vist på - slet ikke leve op til niveauet.

Sand er et klassisk mærke, og nej, her skal den dybe tallerken ikke opfindes og man behøver såmænd heller ikke overveje, om en gaffel skal have tre tænder eller om en ske egentlig er smart. Men hvis det skal give mening at lave et show, må det være for at vise, hvordan man tror, at moden ser ud, hvor den er på vej hen - at give et bud på, hvad der virker moderne.

Det gjorde Sand ikke. Eller det bud, de gav, virkede helt fejlplaceret.

Her var korte blondekjoler og stramtsiddende skinnende bukser i en tid, hvor alle bukser ellers bliver løsere og nogle endda får svaj. Her var de lange uldne cardigans, som gud og hvermand - inklusive high street butikkerne - har solgt den sidste vinter. Jo, de er pæne nok og har været hyggelige at have på siden november og mange har, har man kunne se på den københavnske cykelstier, haft dem på, men som bud på mode NÆSTE vinter? Føltes meget umoderne.

Modellerne var stylet med ganske tynde sorte selvsiddende strømper - der så ikke altid blev siddende - med korte kjoler og kig til inderlårene, men det var ikke sexet, det var bare alt for meget bart kød og fornemmelsen af, at man havde smugkigget på Saint Laurents show  - hvor strømperne var brugt netop sådan - men det gav ikke samme fornemmelse af en opdatering, det blev en understregning af, at Sand virkelig ikke er Saint Laurent. Man kunne ønske sig, at mærket i højere grad fik lov til at fremstå som det, det faktisk er- et klassisk mærke

Dagens show var, hvis man skal sige det pænt, skuffende.

TV: Se showet her: