Sælen skal være Utzons comeback

Den kommende modeuge bliver uden Benedikte Utzon, der gik konkurs i maj. Men i februar er hun tilbage på modeugen som ny designer for Great Greenland.

Designer Benedikte Utzon er klar med sin første kollektion for Great Greenland under modeugen til februar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun var kvinden, der i 1990'erne placerede sælen forrest på den internationale modescene. På modeugen i februar skal hun forsøge at gentage succesen, når hun præsenterer sin første kollektion som ny designer for Great Greenland.

- Hun har mange års national og international erfaring med design og mode og så har hun en stor erfaring med pels og i særdeleshed sæl, som hun tidligere har arbejdet meget med, siger direktør for Great Greenland, Lars Berg, i en pressemeddelelse.

Benedikte Utzon er kendt for sine eksklusive kollektioner og har designet tøj til dronning Margrethe. På den internationale modemesse i Japan er hun tidligere blevet udnævnt som den mest interessante designer for sin vinter-09-kollektion.

Lars Berg håber på, at Benedikte Utzon med sine designs kan sætte fokus på den bæredygtig fangst og inuitternes tusindårige historie med sælen.

- Benedikte vil med sin faglighed til sælskindet og sit varme forhold til det grønlandske folk kunne gå helhjertet og dybt engageret ind i både arbejdet og historien bag produktet, siger Lars Berg.