Retur til provinsdiskoteket

Ganni festede som var det 1996. Og det var godt.

Trøjen med printen »Game Over. You Loose« blev omdrejsningpunktet for Gannis show på Penthouse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Copenhagen Fashion Week
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nogle gange skal man holde fast i sit første indtryk.

Og da jeg artigt cyklede hjem fra Gannis show i går aftes, havde  jeg kun en tanke: Jeg vil være 22 igen og jeg vil drikke tusinde drinks og holde fest hele natten.

For Ganni indbød til fest, da de inviterede til show på Penthouse, diskoteket på hjørnet af Vestergade og Skindergade (nogle vil måske kende det under det tidligere navn In), her bænkede de gæsterne i små båse med udsigt over dansegulvet, puttede DJ's i pulten og delte drinks ud.

En sær tidslomme midt i København, hvor væggene er vædede med drømmen om at finde den eneste ene - og hvor man formentlig kan få en kønssygdom ved at gnide sig lidt for meget op af gelænderne (rolig nu, jeg ved godt, det ikke smitter sådan, men billedet ikke?).

Modellerne havde fået blåt hår, nogle af dem i hvert fald, fået sat håret op til fest i små totter og var klar til en aften i byen. I 1996.

For  Ditte Reffstrup havde nemlig været en tur i 1990'erne for at finde inspiration til kollektionen, der bar navnet Damon and the Queen og som var en fascinerende tur tilbage til 1990'ernes æstetik, fra gotiske bogstaver på bluseærmer, de korte underkjoler over bukser, høje plateausko og prints, der lignede en gammel sofa.

Der var tøj, der lignede ting, man havde kunne finde i en genbrugsbutik, dengang det stadig ikke var helt god stil at gå i genbrugsbutikker (og det endnu ikke hed vintage og kostede det dobbelte for de samme slags ting).

Her var en fin perlekrave over en skjorte og her var en blank jakke med et blomsterbroderi. Her var lange silkekåber, der flagrede, mens modellerne dansede.

Her var de gode prints, som Ganni er så gode til, i år med roser, både som brokade, applikationer og print på silke, som man kommer til at se på gader og stræder, på blogs, i modeblade og på sin kollega.

Og midt i al denne fest var der også en begavet brug af showformatet. Ganni live streamede sit show og solgte det sekund showet var i gang en trøje, der blev vist, online (Game Over. You Loose, stod der på den).

Lige som de havde fattet, at det at give alle der instagrammer mulighed for at tage gode billeder bogstavelig talt er guld værd, så selvfølgelig blev modellerne stående på dansegulvet og lod sig fotografere, så alle kunne dele festen.

Den fest fortsætter helt sikkert salgsmæssigt. For Ganni har ramt det perfekte kommercielle punkt, hvor der både er en personlig historie fra Ditte Reffstrup at fortælle og en kollektion fuld af tøj, man har lyst til at tage på.

Og til at feste lidt mere!