Refleksveste er populære hos løbere

Udendørsmotionister er blevet bedre til at huske reflekserne, og især refleksveste hitter blandt løberne. Det viser en ny undersøgelse.

Løbere md refleksveste og jakker kan ses af bilister på meget længere afstand, op til 400 meter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange har motion som nytårsforsæt, og her på den anden side af årsskiftet er de første måneder derfor højsæson for motion. Men motionisterne er ikke kun opsat på at komme af med julesulet, de går nemlig også op i deres sikkerhed, når de dyrker udendørs motion.

Det viser en ny undersøgelse med 1.003 personer i alderen 15 til 64 år, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for forsikringsselskabet Codan.

I efteråret og vinteren er det kun 36 procent af danskerne, der husker at tage reflekser på overtøjet, mens det tal er helt oppe på 82 procent for motionisterne.

»Løberne færdes tit steder, hvor der ikke er gadebelysning, og de bevæger sig jo hurtigere end dem, der går. Det betyder, at man hurtigt lige pludselig kan dukke op i mørket et sted, og derfor er det en rigtig god ide at bruge reflekser,« siger Pernille Ehlers, der er specialkonsulent hos Rådet for Sikker Trafik.

Løberne nøjes ikke kun med de reflekser, der er syet ind i motionstøjet, men tager også gerne refleksvest på. 31 procent af udendørsmotionisterne svarer således, at de som regel er udstyret med en refleksvest, når de snører løbeskoene og løber udenfor. Det er en stigning i forhold til sidste år, hvor knap 24 procent medgav, at de brugte refleksvest.

»Det er en kæmpestor fordel at bruge refleksvest, fordi man bliver opdaget på meget længere afstand af bilerne – helt op til 400 meter, hvis der bliver kørt med langt lys. Det betyder, at bilisterne har tid til at reagere, sætte farten ned og undvige, hvis der lige pludselig dukker en sort skikkelse op foran dem,« forklarer Pernille Ehlers.

Ifølge specialkonsulenten er refleksvesten bedre end det tøj, hvor der er syet reflekser i: »Refleksveste er de bedste, fordi reflekser på løbetøjet bliver tit meget hurtig slidt, fordi de kommer i vaskemaskinen hele tiden.«

Hos Marathon Sport, der er Københavns største og landets ældste specialbutik for løbere, kan Martin Vest bekræfte den stigende interesse for løbetøj med reflekser.

»Det seneste par år er salget af reflekstøj gået rigtig godt. Det gælder både veste, jakker og sko. Derfor ser man også flere, der kommer løbende med reflekser på, og det er rigtig dejligt,« siger han og fortsætter: »Mere eller mindre alle leverandører har lavet tøj med meget refleks på.«