Peter Jensen vinder stor dansk designpris

Det blev den internationalt orienterede designer Peter Jensen, der som den første vandt Magasin du Nord's Fonds store designpris.

Et eksempel på prisvinder Peter Jensens designs. Fra Copenhagen Fashion Week august 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han er kreativ. Han er nyskabende. Og han har bevist, at han mestrer og bevarer sit eget originale designudtryk samtidig med, at hans kollektioner udvikler sig sæson for sæson.

Det er især det sidste, der har fået juryen bag Danmarks nyeste og præmiemæssigt største designpris, Magasin du Nord’s Fond designpris, til at pege på Peter Jensen som vinder af prisen, oplyser fonden tirsdag.

Peter Jensen vandt prisen, som ifølge fonden har en værdi af en halv mio. kroner, foran to andre nominerede designere: Sara Sachs fra Moonspoon Saloon og Anne Sofie Madsen.

- Peter Jensen leverer mode på et højt internationalt niveau og rammer kvinder i alle aldre med sit design, som altid er både kreativt nytænkende og helt i tråd med tiden, siger Nina Wedell-Wedellsborg i en pressemeddelse. Hun er bestyrelsesmedlem i Magasin du Nord’s Fond og formand for juryen for designprisen.

- Jeg er lykkelig og pavestolt over at være den første, der får tildelt denne flotte pris fra Magasin du Nord’s Fond. Jeg havde virkelig ikke troet, at valget ville falde på mig, men jeg blev meget glad og lykkelig, da jeg fik beskeden her på en grå novemberdag, siger Peter Jensen selv ifølge pressemeddelelsen. Han designer tøj til både kvinder og mænd.

Se Peter Jensens hjemmeside

Billedserie: Peter Jensens show til modeugen i august 2012

Læs mere om Peter Jensens baggrund

Magasin du Nord’s Fond har stiftet prisen, fordi mode og Magasin altid har gået hånd i hånd, skriver juryen i pressemeddelelsen: 

De to grundlæggere af Magasin du Nord, Emil Vett og Theodor Wessel var entreprenante handelsfolk og fonden mener, at det bestemt er i de to stifteres ånd, at der nu årligt uddeles denne store modedesignpris.

Med pengeprisen på 300.000 kr. følger endvidere PR samt eget modeshow, som bliver afholdt i Kong Hans Salen i Magasin under modeugen i januar/februar 2013 – alt sammen til en yderligere værdi af 200.000 kr. Dette gør prisen til den største af sin art i Danmark", hedder det.

Juryen består af Didder Rønlund, journalist, Eva Kruse, direktør for Copenhagen Fashion Week, Malene Malling, forlægger ved Malling Publications samt Nina Wedell-Wedelsborg, medlem af bestyrelsen for Magasin du Nord’s Fond.