Pelsmesteren!

Freya Dalsjø bevæger sig fra at være stort talent til igen og igen at bevise, at hun simpelthen er smadderdygtig. Især til at lave pels.

Freya Dalsjø viste vejen for, hvordan man også kan bruge pels. Fold sammen
Læs mere
Foto: Copenhagen Fashion Week
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvordan efterfølger man et show, der næsten var magisk? Freya Dalsjø var i hård konkurrence - med sig selv, for sidste sommer i august viste hun et show på scenen ved Gallery, hvor alt var ret perfekt. Kollektionen, modellerne, lyset, stylingen. Man bare sad tilbage og var overvældet.

Helt så fantastisk var det ikke torsdag på Rådhuset, hvor hun viste sin nye kollektion. Det var godt, men det var ikke helt oppe at ringe på den store klokke.

Freya Dalsjø havde arbejdet med assymetri og med drapering, med bare skuldre og med detaljer, der næsten mindede om sumobryderes lændeklæder, der hang fra kjoler og nederdele.

Silkebluser og kjole med print i klare farver, rustrød og fed fløjl som brede bukser og tunikaer, pæne bukser med  gennemsigtige paneler.

Velfungerende og pænt, men ikke med den geniale ide som sidste sommer, hvor både strikbluser og kjoler var indlysende gode. Det var en kollektion, som var knap så umiddelbar, men som indeholder mange gode ting, der er nemme at bruge.

Hvad der er allermest imponerende, er dog, hvor sindssygt dygtig Freya Dalsjø er til at lave pels. Hun kan bruge materialet, så det beholder sin eksklusivitet og er klassisk smukt og dermed virker langtidsholdbart, men også er moderne, cool og brugbart.

Det var altså pelse, som man ville bruge til hverdag, ikke bare i Det Kongelige Teater og pelse, som man ville kunne hente børn i, gå i Irma i - og i Det Kongelige Teater.

Helt urimelig pæn var hendes frakke i lodrette striber og endnu bedre en violet næsten Western-inspireret frakke med kanter af sort ræv, ufattelig fin. Også brede pelsstolaer i barberet mink var lige til at skrive på ønskelisten.

Hun er Kopenhagen Furs bedste ambassadør og viste langt bedre end tirsdagens pelsshow, hvilken vej pelsbranchen kan gå, hvis den vil forny sig. Ikke ved at være skabagtigt ungdommelig, men ved at arbejde seriøst med materialet i et yngre formsprog.