Pænt på en stille facon

Fonnesbechs kollektion var velfungerende, men ikke revolutionerende.

Fonnesbech leverede tøj af høj kvalitet, men uden at revolutionere verden. Foto: Copenhagen Fashion Week. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fonnesbech stod for torsdagens første show, da mærket, der har rødder i det fine gamle stormagasin med samme navn, holdt show på Revolvers showscene på en sommerdag, så smuk at drømme gøres af den.

Og Fonnesbech levede fint op til de nydelige omgivelser med en kollektion, der henvender sig til den modne(re) kvinde, der ønsker sig en garderobe, som ikke skriger »hvem tror du, jeg er!?«, men understreger, at dét har hun fundet ud af. Farverne var marine, hvid, aquagrøn og lys demin.

Særlig fint var et sæt med aquagrønne bukser og en marineblå top - en fin sammensætning. Der var kjoler, hvor foret var syet, så der var huller i det, der gav antydning af huden under - raffineret uden at være silikonebrystsexet - og et hvidt suit med gode detaljer ved reverset.

Godt fungerede med en blå frakke også, lige som den sandfarvede trenchcoat var fin, derudover fremviste de lange skjorter uden ærmer med en egen sval skønhed.

Fonnesbech arbejder med bæredygtighed og at give tøjet flere funktioner, så man ikke behøver at have en enorm garderobe, men kan bruge den samme styles til flere ting.

Tidligere har de f.eks. lavet en bluse, man kunne snore et længere skørt og ærmer på, og ideen gik igen i dette show, blandt andet med en frakke, hvor ærmerne ved hjælp af en knap var samlede på ryggen, så frakken fungerede som en kappe.

Sjovt tænkt, men formentligt ikke særlig brugbart i hverdagen, før de nydeligt arrangerede ærmer på ryggen bliver krøllede, så snart man sidder op af noget (og de fleste af os er jo nogle dovne hunde, der bruger en stol af og til), lige som det er nemt at forestille sig, hvor besværligt det er lige at stå i solen og forsøge at folde ærmerne korrekt.

Det allerbedste ved Fonnesbech er den virkeligt fine forarbejdning, kvaliteterne er meget, meget gode af typen, der kun vil blive smukkere i brug, og skrædderarbejdet er ekstremt delikat og omhyggeligt.

Det er en stor kvalitet, når selve forarbejdningen bliver en udsmykning i sig selv. Det håndværk er bæredygtigt, fordi det vil blive brugt og elsket i mange år - og ikke smidt væk som tarveligt forarbejdet tøj.

Det var en fin lille kollektion, der ikke vil ændre verden, men måske bringe dem, der lever i dem i lidt bedre humør. Og det har også ret.