Mark Kenly Domino Tan: Lad der blive fest

Mark Domino Kenly Tan var fremragende. Igen. Sikke en herlig vane.

Foto: Emil Hougaard. Fold sammen
Læs mere

Nogle opgaver lyder umulige. For eksempel, at gøre Musiktorvet på Amager til en balsal en torsdag formiddag.

Men det lykkedes for Mark Kenly Domino Tan, der holdt show på denne location, da han inviterede gæster indenfor og fik metalnettet, der omkranser området, til at ligne tunge gardiner og asfalten til at ligne de bonede gulve, som kvinder, der bærer hans design, ubesværet bevæger sig på.

For Mark Kenly Domino Tan, som vi kalder Mark Tan for nemheds skyld i resten af anmeldelsen, laver tøj til det, man i mangel af bedre kan kalde overklassen. Kvinder, der har overskud, både økonomisk og mentalt.

Det er kvinder, der gerne vil se ud og blive set, kvinder, der går til fest på slotte og godser, men som ikke har lyst til at ligne en opgraderet udgave af Amors festtøj. Han laver eksklusivt tøj, som både er festligt og nutidigt.

Farverne var simple, meget hvid, meget sort, den lyse blå, som vi har set mange steder, en anelse terracotta og lysegul.

Her var fortolkninger af klassiske herremodeller, en bolerojakke, der blev til en skarp kort, sort jakke, musketerskjorter med enorme ærmer, lange bukser med slidser, en blå skjorte med striber, som blev til en elegant kjole.

Men der var naturligvis også de lange kjoler til de store anledninger. De var dog skarpere skåret og mere figursyede, med stropper og smukkere bånd.

En fremragende kollektion, hvor der også var kommet styr på fodtøjet

Mark Tan skriger aldrig, og udsmykningen er ofte en godt tænkt brug af bånd i kontrastfarve, en stofkant, der frynser, et bredt bælte i livet.

Kun en enkelt kjole var med brusende underskørt - i en fin grå, men sat sammen med en gennemsigtig kortærmet skjorte, som gør looket lettere og mere moderne. Det sæt var i øvrigt vist på den mandlige model, der gik showet.

Her var frakker i den tykke kvalitet, som Mark Tan tidligere har arbejdet i, der får en skulpturel effekt.

Særlig var det også værd at bemærke, at Mark Tan har udskiftet de alt for høje Louboutin-sko, som hans modeller bogstavelig talt er væltet rundt i de sidste par sæsoner, med sko fra Yvonne Koné, der om nogen er kendt for at lave sko, der både er smukke - og til at gå i.

De to har i samarbejde med guldsmed Orit Elhanati lavet en høj slippers i ruskind med tynd hæl og et sølvsmykke, som modellerne bar. De var både elegante og - i hvert fald for modeller, der er trænet i den slags - til at gå i og kommer heldigvis til salg for almindelige kunder.

Det var en fremragende kollektion, og det er interessant at se, hvordan Mark Tan raffinerer den niche i dansk mode, han har skabt sig med sin eksklusive, men moderne stil, så den nu virker både indlysende nødvendig og helt rigtig. Ham er vi heldige at have i byen.