Lillebror og hans frække søster

David Andersen skuffede med en usammenhængende kollektion onsdag aften på Rådhuset.

David Andersens show den 29. januar 2014 under den Københavnske modeuge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

David Andersen laver godt herretøj, der balancerer fint mellem klassisk og interessant og smukke kjoler til kvinder, der skal optræde på en rød løber i noget, der er stramt, sort og sexet uden at være tarveligt.

Det ved jeg. Men det kunne man desværre ikke se onsdag aften, da han holdt show på Københavnvs Rådhus, blandt andet sponsoreret af Ege Tæpper, der havde lagt et stort gulvtæppe på Rådhushallens gulv - og klædt de første tre modeller på i kapper af gulvtæppe? Viklet ind i noget tyk uld var de i hvert fald.

Derefter overtog en flok af hestepiger med meget høje og lange hestehaler i knitrende kunstigt hår gulvet sammen med en flok forsagte drenge med kassehår og viste en kollektion, der var meget sort, meget rå, ret sexet til kvinderne og forsigtig og lidt fjollet til herrerne, fordi den vekslede mellem jakker, som Holberg ville have følt sig tilpas i og bløde sweatshirts (som vi ved gud har set mange af de sidste par år) med diverse udsmykninger.

Her var stadig bud på dekonstruerede skrædderdetaljer, hvor f.eks. en sylås var syet om benet på et par bukser, og hvor det for et par år eller tre siden var en morsom leg med tøjet, virkede det fjollet og påtaget og gammeldags.

Der var få lyspunkter som en god habitjakke til kvinder, der sad smukt og en ditto til herrer med en sjalskrave i læder, som var fin, men flere af kjolerne sad dårligt og gav modellerne topmaver (hvilket i sig selv er en præstation) og alt for stramt over ryggen på herrerne. Det går ikke, hvis man vil lave den type tøj, David Andersen bekender sig til. Det virker sjusket og udygtigt, og det er synd, for det er David Andersen ikke.

Konkurrence: Vind adgang til Copenhagen Fashion Week 2014

Herre- og dametøjet virkede også usammenhængende, og det er såmænd ikke fordi en designer skal designe til at klæde heteroseksuelle par på, så de kan gå tur på Gl. Kongevej om søndagen og se godt ud, men at universet hænger så lidt sammen, var underligt. Det var tøj til lillebror og hans frække søster.