Knap så godt, Ganni

Ganni forsøgte at følge op på sidste sommers monstersucces af et show.

Modeshow fra Ganni i KPH Volume torsdag d. 29 januar 2015 i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Copenhagen Fashion Week 2015 Ganni - på Vesterbro Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ganni har redet på en bølge af succes de seneste sæsoner, rent modeugemæssigt kulminerende med showet i sommer på Simon Spies' gamle tennisbane på Mercur Hotel. Det var både show- og kollektionsmæssigt perfekt sammenhængende, og man har ikke kunnet åbne et modeblad, læse en blog eller bare gå på gaden uden at se Gannis tøj her, der og alle steder.

Den slags er ikke nemt at følge op på, og det var svært at opleve torsdagens show i en gammel fabrikshal i Sydhavnen, ved siden af skaterbanen på Enghavevej, som andet en lidt af en hård opbremsning. For nej, det var ikke samme succes, kollektionsmæssigt. Ikke samme umiddelbare glæde efter at have set de få indgange, udvalgt af en enorm kollektion på over 380 stykker tøj.

Bedst var de første røde sæt, blandt andet en rød jakke i tern, der sendte gode tanker tilbage til grungen, ligesom en grå frakke i en tyk uld med bindebælte var god. Gannis bud på blonden, der ikke vil dø, er en kraftig blonde med broderi - tjek med kollegerne, hvem der køber den til julefrokosterne, nogen vil have den på.

Knap så fine var de bløde silkekåber, som man har set så rigeligt af, ligesom læder med en lakoverflade på afstand virkede lakstive, ikke bløde, som om de faktisk er kunstige. De prints, som Ganni har haft så stor succes med de seneste sæsoner, så man ikke meget til, udover et lidt tamt gyldent på sort baggrund.

Da showet var forbi, kom designer Ditte Reffstrup dansende ud på catwalken, og da hun var blevet klappet af, gik bagtæppet ned, modellerne fik stukket drinks i hånden og musikken drønede ud af højtalerne, mens en ny fest begyndte, og det virkede så tiltrækkende, at alle løb over for at fotografere (og være med), mens Kronprinsessen fik lov til at sidde nærmest ubemærket tilbage på sin plads.

Jo, Ganni kan lave en fest, skabe en hype og iscenesætte et show, som giver genlyd på de sociale medier,  men samme ekstase som i sommer var der ikke tale om.

TV: Se showet her: