Kendt designer giver skraldespand modeuge-look

Det danske designfirma Vipp er gået sammen med det tyske modelabel Lever Couture om at klæde otte Vipp pedalspande på i high-fashion kjoler. Spandene udstilles for første gang i Danmark i forbindelse med modeugen.

Couture-kjolerne, som spandene har på, er inspireret af kjoler, Lassja Verlingieri tidligere har designet. Spanden med de røde bånd er designet efter en kjole lavet til Gwyneth Paltrow. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I disse dage spadserer den ene model efter den anden op og ned ad catwalken under Copenhagen Fashion Week, men ikke alle modellerne er af kød og blod. Det danske designfirma Vipp, der står bag den kendte Vipp pedalspand, har indgået et samarbejde med det tyskbaserede modelabel Lever Couture om at forvandle otte skraldespande til Trashion Bins.

Designeren bag spandene Lessja Verlingieri har tidligere lavet kjoler til stjerner som Lady Gaga, Britney Spears og Gwyneth Paltrow, og nu er det altså otte runde, danske modeller i form af Vipp-spande, der trækker i hendes designs.

Selvom modellen er en skraldespand, er Trashion Bins ikke noget, man laver på et øjeblik. Modehænderne hos Lever Couture har lagt 400 timers arbejde og næsten halvanden kilometer stof i at forvandle spandene til high-fashion produkter, der er en modeuge værdig. Men det har været det værd, mener Vipp.

"Det er altid sjovt at blande to verdener. I det her tilfælde tager vi spanden ud af den naturlige kontekst, hvor den står på gulvet og samler skrald, og putter high-fashion på den. På den måde forvandler vi den fra en almindelig skraldespand til et kunstobjekt," siger Michael Schönwiese, PR & Communication Manager hos Vipp.

Vipp har tidligere samarbejdet med kunstnere som Damien Hirst og Philippe Starck i forbindelse med velgørenhedsprojekter. Næste projekt bliver offentliggjort i september ved Paris Design Week, hvor den parisiske designforretning Merci hylder Vipp-spanden.

De otte Lever Couture-spande blev offentliggjort ved en fernisering i München i juni . Nu kan spandene opleves i Vipp Flagship Store i København, og de kan købes for mellem 3.500 og 5.000 euro.