»Jeg var helt sikker på, at jeg ikke ville vinde«

En meget overrasket og meget glad Anne Sofie Madsen vandt torsdag aften Dansk Designtalent - Magasinprisen på 500.000 kr.

Vinderen Dansk magazines designpris, talent 2013, Anne Sofie Madsen får kram af sin veninde, der har lavet alle smykker til hendes show. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun stod backstage efter prisoverrækkelsen og smilede, mens hænderne krammede den store check, hun havde fået overrakt.

Anne Sofie Madsen var både mægtig glad og meget overrasket over, at det var hende, der vandt Dansk Designtalent - Magasinprisen, da den torsdag aften blev uddelt for første gang ved et arrangement på Statens Museum for Kunst.

- Jeg havde virkeligt ikke regnet med, at det blev mig. Jeg var faktisk så sikker, at jeg har arrangeret et fotoshoot i morgen tidlig (fredag morgen, red.), hvor vi skal begynde klokken syv. Det må jeg vist lave om, sagde hun.

Hun var en af fire deltagere i konkurrencen, de tre andre var Astrid Andersen, Asger Juul Larsen og Nikoline Liv Andersen. Hver af deltagerne havde fået en sanger eller sangerinde som muse, som de skulle designe tre til fem sæt til og en erfaren designer som mentor.

Anne Sofie Madsen havde fået sangerinden Oh Land og Designers Remix' Charlotte Eskildesen. Astrid Andersen havde fået rapperen Ukendt Kunstner og Karl Oskar Olsen fra Wood Wood. Asger Juul Larsen havde fået Thomas Troelsen at designe til og Mads Nørgaard som mentor, mens Nikoline Liv Andersen fik sangerinden Mette Lindberg fra The Asteroids Galaxy Tours og Henrik Vibsskov som mentor.

En dommerkomite på 50 danske og internationale modeskribenter og bloggere havde vurderet de fire kollektioner, og deres stemmer talte 75 pc.t i afgørelsen, mens en internetafstemning stod for de resterende 25 pct.

Efter en middag på Statens Museum for Kunst - inklusive et show med hver af kollektionerne, der foregik på bordene, hvor de 225 gæster sad og spiste - blev det Anne Sofie Madsen, der fik overrakt prisen af kronprinsesse Mary, der åbnede kuverten med vinderens navn med ordene.

- Jeg tror ikke, vi har lyst til at vente længere nogle af os. Jeg går straks til det, der er min opgave i aften.

På sin plads med bordet lyttede  Anne Sofie Madsen med og så først meget forbløffet, så meget glad ud, da hendes navn blev råbt op.

- Jeg er sådan en, der aldrig vinder noget. Jeg er med, sådan har det altid været, men jeg plejer ikke at vinde, så jeg troede virkeligt ikke på det. Men det er fantastisk, og det kommer til at gøre en kæmpestor forskel, for mit firma er meget meget småt lige nu. Det er som om det lever indeni en glaskugle, og enten skal det bryde ud og vokse sig større eller også bliver det til en rosin. Jeg tror, at prisen kan give mig flere muskler til at bryde ud af glaskuglen. 

Hun håber, at hun vil få mulighed for at få flere forhandlere og at tage flere chancer

- Og så skal jeg lave et større og sejere show næste gang. Men allerførst skal jeg fejre det.