Ingen petit fours, bare tøj

Bruuns Bazaar har skudt papegøjen med ansættelsen af Rebekka Bay, der laver stramt tøj uden overflødig styling.

Copenhagen Fashion Week - Bruuns Bazaar torsdag den 9. august Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er skåret HELT ind til benet hos Bruuns Bazaar. Det handler kun om tøjet. Intet overflødigt. Ingen champagne, ingen petit fours, ingen overflødig styling, bare en gård, modeller og tøjet.

Se billederne: Bruuns Bazaar - når minimalisme får maksimal meningsfuldhed

Det kan man kun gøre, hvis man stoler på sig selv og det man viser frem. Det gør Rebekka Bay. Og det med god grund. Damen hylder Mies van der Rohes motto 'less is more', og lader tøjets linjer, snit og materialer tale for sig selv. Her er kun få finurligheder som en lynlås i blankt metal eller en kant i jakkerne i en kontrast farve. Ting man enten skal se efter eller fange synet af i et glimt. Elegant og underspillet. Som en Henning Larsen bygning eller en Kjærholm stol. Så simpelt, og dog så raffineret.

Kollektionen var hvid, beige, lys mint, sort, og marine blå. Suits til herrerne, ganske stramt. Større og løsere til kvinderne, hvor det umiddelbart meget simple tøj fik facon af syninger og indsyede former. Shorts, kjoler, skjorte, slips (stoppet ned i bukserne) til herrerne og som altid virkeligt gode jakker og kortere frakker. Minimalistik og upyntet.

Det er ikke avantgarde og sært tøj, men det er heller ikke indlysende nemt som en kjole, der går ind i livet eller en blød trøje. Som et stykke mørk Valhrona, man nyder i små bidder i forhold til en plade Marabou, man bare kører ind. Pænt og begavet.

Eller som en af byens seje modedamer sagde: "Hvis jeg var en vigtig person, ville jeg tage det på med det samme." Alle andre må også gerne være med.

At brødrene Bruun fik fingrene i den gode Rebekka Bay virker som et lykketræf for alle. Også for dansk mode.

Se billederne: Bruuns Bazaar - når minimalisme får maksimal meningsfuldhed