Hvorfor sku' vi se det, Whiite?

Whiite viste en ligegyldig kollektion, der nok er brugbar og hyggelig, men på ingen måde interessant.

Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke noget at gøre, og ingen måder at sige det pænt på.

Whiites show, holdt i en parkeringskælder på indre Østerbro, var en stor skuffelse og en demonstration af, at modeugens showkalender desperat har brug for en opstramning, så alle mærker ikke er ligestillede. Selv med det forbehold, at mærket er et bredt kommercielt mærke, var det nærmest uforståeligt, hvorfor kollektionen skulle vises frem på et show. Jo bevares, der skal være plads i denne verden og på messer og i butikker til mærker, som appellerer til kvinder, der drømmer om (at deres mand får råd til) at købe et hus i St. Tropez, men at optage en plads i en overfyldt showkalender for at vise slaskede tunikaer, små cocktailkjoler, jerseytoppe i pasteller og flagrende nederdele især i blå, gul, rosa og hvid, som absolut intet nyt føjede til noget som helst.

Se billederne: Kedeligt Whiite-show

Det var såmænd hyggeligt nok på en ekstremt ufarlig facon, men havde nogen slået mig i hovedet med en hammer og råbt »det er 2006«, når jeg fortumlet vågnede op, havde det ikke været kollektionen, der havde fået mig til at tvivle på det udsagn.

Det er fint nok, at man gerne vil se ud, som man plejer (det er vi en del, der kender godt), men så ville det være mere klædeligt ikke at råbe »se det her er nyt«. Det mest interessante var modellernes øjenbryn, der var malet kraftigt op. Det er lige lidt lidt til at retfærdiggøre et helt show.

Følg modeugen på b.dk/modeuge og på facebook.com/frimode

Se billederne: Kedeligt Whiite-show