Hvem vinder det amerikanske (mode)valg?

Modeekspert Lotte Freddie og chefredaktør på Euroman, Kristoffer Zøllner, går tæt på de kendtes fremtræden.

Kristoffer Zøllner og Lotte Freddie. Foto: Søren Bidstrup.
Læs mere
Fold sammen

Helle for Hillary

af Lotte Freddie

Til debat med Bernie Sanders i Miami for nylig var Hillary Clinton iført lang, marineblå jakke over matching marine bukser. Nydeligt, ufarligt pænt på grænsen til kedeligt.

Skræddersyet kvalitet i en farve, der klæder præsidentkandidatens blonde hår. Med hvid perlekæde og hvide perleøreringe er påklædningen neutral udtænkt til overfor »The Donald« at appellere til både kvinder, latinoer og ungdom plus forhåbentlig de eventuelle republikanere, der ikke kan klare »the terrible Trump«.

Men Hillary, som skal balancere i midten politisk og dermed også påklædningsmæssigt, skal passe på ikke at virke konet og ligne Angela Merkel, med HENDES utallige jakker over sorte bukser.

Hillary, som i 1998 så forrygende ud på Vogues forside skudt af Annie Leibowitz i velourkjole fra Oscar de la Renta, er blevet tykkere og dermed sværere at klæde på. En højere hæl, måske vanskelig i en stående debat, havde hjulpet, ligesom det bare stykke mellem bukser og sko ikke er befordrende.

Mørkeblå strømper havde forlænget benene – det samme gør sorte strømper i sorte sko. Noget, de fleste kvinder ikke forstår, og i stedet ifører sig lyse eller slet ingen strømper. HELT idiotisk om vinteren. De tror, det er smart. Det er det ikke.

FOTO: JOE RAEDLE/AFP Fold sammen
Læs mere

Ingen trumfer Trump

af Kristoffer Zøllner

I USA er der en lang tradition for, at præsidenterne går klædt i jakkesæt fra det ærkeamerikanske, stilige og temmelig konservative Brooks Brothers, der tillige er landets ældste tøjfirma, som har haft til huse på Madison Avenue i New York siden 1818.

Således har 39 ud af 44 amerikanske præsidenter – fra Lincoln til Obama – efter sigende været klædt på af Brooks Brothers. Men noget kunne godt tyde på, at også det bliver anderledes, hvis denne iltre herre sætter sig til rette i Det Ovale Værelse til efteråret.

Senest kom det frem i den beskidte amerikanske valgkamp, at mens den rødhårede provokatør lader sine slips og jakkesæt fra mærket Donald J. Trump Collection – som kan købes i flere amerikanske butikskæder – producere på licens i Kina og Mexico, harcelerer han samtidig over, at amerikanske producenter rykker arbejdspladser til udlandet.

Dobbeltmoralsk? Moi? Trumps egne jakkesæt er næppe »made in China«. Til gengæld er de ganske store og fyldige med imposante skulderpuder, så hans i forvejen intimiderende fremtoning får et ekstra skud testosteron.

Så kan man grine nok så meget af hans vanvittige varemærke på toppen af issen, der lader til at have sit eget liv, men når Trump i blanke laksko og bredt slips først entrerer scenen, ryster verden i angst for, hvad der kommer til at ske.

Foto: REUTERS/Rebecca Cook Fold sammen
Læs mere