Hoptimist følger Andreas Mogensen ud i rummet

Dansk designikon giver den danske astronaut selskab på rejsen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når Andreas Mogensen og hans to kolleger i morgen tidlig tager plads i Soyuz-raketten i Kasakhstan og bevæger sig mod Den Internationale Rumstation ISS i 400 kilometers højde, er det ikke bare her på Jorden, vi hepper.

Med ombord har Mogensen sin helt egen supporter i skikkelse af en lille fjedrende Hoptimist. Det danske designikon kom for snart fem år siden i en Rooligan-version med dannebrogsmønster og klaphat, og det er den, der skal muntre danskeren op, hvis der bliver lidt ensomt ude i det dersens kredsløb…

Og når de to rejsekammerater efter ni dage – forhåbentlig – vender tilbage fra deres farefulde færd, bliver den ene af dem bortauktioneret til velgørende formål – og det er ikke Andreas Mogensen.

Hoptimisten kom til verden i slutningen af 1960erne på trædrejeren Hans Gustav Ehrenreichs værksted i Stilling i Jylland sammen med uroen Birdie og frøen Kvak.

Da en hoptimist godt ti år senere var med i en scene i den første »Aliens-«-film i 1979, var det ved et rent tilfælde.

I dag er intet overladt til tilfældighederne hos firmaet, der som så mange andre blevet professionaliseret i alle led. Der findes nu en væld af variationer af det danske designikon.

Blandt andet har firmaet efter succesen med Rooliganen udviklet heppepotentialet for nylig lanceret 12 Hoptimist Supportere i hver deres spillerdragt, en for hvert hold i den danske Alka Superliga.

»Hvor der er god energi og engangement i sporten, vil Hoptimisterne gerne være med,« som skriver firmaet på sin hjemmeside.