Her er den jakke, du skal købe næste forår

Foto: Mads Claus Rasmussen. By Malene Birgers show til modeugen var inspireret af Brasilien.
Læs mere
Fold sammen

Se billledserie fra By Malene Birgers show ved at klikke her:

Det kan godt være, at By Malene Birger havde inviteret til show i IC Companys gamle lagerhold lige over for Kløvermarken, hvor der duftede af nyslået græs, men lige så snart, man kom indendørs, var man klar over, at vi var på tur til sydligere himmelstrøg. Kollektionen er inspireret af Brasilien, og her var siv-bagvæg på catwalken, sand på gulvet, guaranja-drikke til gæsterne og lamper, der kastede lange bløde skygger som i aftenlys. Tænk det tidspunkt, hvor man stadig har solen og strandens dovne varme i kroppen, men står på kanten af aftenen, klar til at indtage den. Modellerne var solkyssede og med tilbagestrøget vådt hår, som om de netop var kommet op af havet.

Her var lette nederdele med et kontrastfarvet elastikbånd i taljen (og lommer, en detalje, man simpelthen ikke kan rose Christina Exsteen nok for at holde fast i - kjoler og nederdele uden lommer er en plage), her var lange kjoler med bare rygge, stropper, hvor båndene fortsatte ned langs ryggen, og toppe, hvor stropperne lignede bjergbestigerreb. Dybe brændte toner som en dyb orange, men også rød, hvid og sort, et print, der næsten lignede forstørrede sommerfuglevinger, beige (inklusive en god frakke med lommer), her var bukser i safarisnit og en klar grøn silkekjole, som er så pæn, at det ikke gør noget, at der formentlig er mange, der vil mødes i den til fester. Her var applikationer, der næsten lignede eksotiske insekter på skjorter og kjoler.

Rigtig fine var de tasker, der mindede om billige plasticnet, men med en indre stofpose, så man ikke har tamponer, læbestifter og hårnåle raslende efter sig, når man bruger tasken, og godt tænkt var det også at pynte med reb af glitrende stene. Usvært og pænt.

Men kollektionen var ikke kun afslappet sommertøj, for By Malene Birger laver ikke kun tøj til kvinder, der skal holde fri, men også til kvinder, der arbejder, og især habitjakkerne skal fremhæves, for de var simpelthen så pæne, både alene over en kjole – et klassisk trick til at give lidt figur på en løs kjole – men også båret i sæt som et i rødt, der var både skarpt og stramt, men også feminint og ikke forsøgte at være en feminin udgave af et herresæt. Og alene som en jakke i blå med rød og hvidt mønster, der simpelthen var så pæn og brugbar, at der pludselig er meget lang til til foråret og levering i butikkerne.

By Malene Birger er altid gode for en garderobe til den moderne kvinde, men denne gang gav mærket hende også en drøm om at træde ind i den evige sommer. Den drøm har aldrig føltes rarere – eller set pænere ud hos By Malene Birger i Christina Exsteens dage.

Hvem: By Malene Birger, som kreativ direktør Christina Exsteen nu står i spidsen for.

Hvor: Tap1 på Amager, som er byens nye spillested (dårlig idé rent transportmæssigt at forveksle med Tap1 på Carlsberg, som er revet ned, kan jeg melde).

Hvad: Sommerkollektion inspireret af Sao Paolo.

Bedst: Jakkerne! By Malene Birger viste en række habitjakker i forskellige farvede mønstre, hvor både en rød, men især en marineblå med rødt og hvidt mønster var fantastisk. Dén kan man skrive på ønskesedlen.

Foto: Mads Claus Rasmussen. Copenhagen Fashion Week. By Malene Birger afholder show den 9. august 2017 på Tap1 i København. Fold sammen
Læs mere

Værst: En af modellerne var helt utrolig tynd (på den anden side af mager), og selv om hun forhåbentlig bare har en forbrænding af den anden verden, fjerner det fokus fra tøjet, når man som tilskuer når at tænke ’åh bare hun ikke er syg, mon hun har det godt, bare hun passer på sig selv.’

Se alle billederne fra showet her.