Genert designer vinder halv million

Mark Kenly Domino Tan vandt årets udgave af Dansk Design Talent Magasin prisen. Den halve million skal bruges til at sætte gang i planerne om at erobre verden.

Vinderen Mark Domino Kenly Tan med sin mentor Rikke Baumgarten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mark Kenly Domino Tan har lige vundet en halv million. Fra alle sider er der folk, der river i ham. Han skal fotograferes. Han skal interviewes, og en fotograf vil have ham til at løfte den store papircheck, han fik som det synlige bevis på, at han vandt året Dansk Design Talent Magasin prisen over hovedet. Det gør han, en anelse genert.

- Overvældet, det dækker vist bedst, hvordan jeg har det. Vi har en række planer for, hvordan vi skal komme videre, blandt andet eksportplaner, og prisen vil give dem et ekstra skub fremad. Det vil sætte fart på," siger han.

Prisen er dansk modes største pris og uddeles af magasinet DANSK, personificeret ved Uffe Buchard og Kim Grenaa og af Magasinfonden i samarbejde med Magasin. Prisen er på en halv mio. kroner, hvoraf en del går til et modeshow under den kommende modeuge i august. Magasin på Kongens Nytorv lægger hus til showet.

Prisen blev uddelt på Statens Museum for Kunst torsdag aften til et arrangement, hvor Medina sammen med Uffe Buchard og Kim Grenaa var vært.  Udover Mark Kenly Domino Tan var Trine Lindegaard, Freya Dalsjø og Kjetil Aaes nominerede. Hvert designtalent havde fået som opgave at designe en kollektion til en muse, en sanger, og havde også fået en etableret designer som mentor.

Mark Kenly Domino Tan havde fået gruppen Jaja Confetti og havde Baum und Pherdgarten som mentor.

Rikke Baumgarten og  Helle Hestehave, der har været hans mentorer, er mere begejstrede end Mark Tan selv.

- Han er FANTASTISK, siger Helle Hestehave.

- Han har en respekt for sit håndværk, samtidig med at han har en sans for formgivning. Han er et stort talent, siger Rikke Baumgarten.

- Den halve million kommer til at betyde meget i hans firma, der hvor han er nu. Den ville jeg fannerme gerne have haft for femten år siden.

Mark Kenly Domino Tan er selv mere afdæmpet

- Jeg tror først det går op for mig senere. Jeg havde håbet, og jeg havde fornemmet, da jeg talte med folk før showet, at der ville være en god chance, men da de sagde mit navn, var det helt sindssygt. Jeg er så overvældet. Det er det bedste ord, jeg kan bruge. Nu skal jeg have en lille drink med mit team, og så skal jeg forstå, jeg vandt.

Men først skulle han fotograferes en gang til.