Ganni: Uniform til at indtage verden

Ganni laver tøj til hende, der indtager og opdager verden. Enten som stilfuld kvinde eller cowgirl.

Foto: Ida Marie Odgaard. Fold sammen
Læs mere

Ganni laver tøj til hende, der drikker guldøl på kantstenen og kører gennem byen med sine veninder i ladcyklen, hende, der bader i havnen, når solen står op.

Hun kan klare sig uden andre, men hun ved ikke, om hun har lyst. Det viste mærket endnu en gang, da det holdt show på Fabrikken på Sundholm på Amager, hvor store balloner i loftet og et stort publikum var på plads.

Ditte Reffstrup havde ladet sig inspirere af Palm Springs og ørkenlandskabet udenfor Los Angeles, da hun sendte modellerne på podiet under sloganet Space Cowboy.

Det betød næsten futuristiske sæt med og sæt tydeligt inspireret af cowboys med frynser, kanvasnederdele med kantbånd.

Der var stramme shorts i tern, sweatshirts i tern med perlekante og print af heste på lyseblåt - der har præget modeugen indtil nu. Der var bukser, som poser om benene og har flæsekant i livet, jakker i glitrende sort med perlebroderi og simple sæt med jakke og shorts i en afslappet silhuet.

Tøj til hende, der ikke bliver forskrækket over tøj, der er så grimt, at det er pænt og helt rigtigt, og som sætter pris på, at hendes tøj er lidt sjovt og ikke så højtideligt. Hun ved godt, at verden er vanvittig, og hun er også bange for Trump, men alligevel og netop derfor insisterer hun på en lomme af sjov i verden.

Ganni overraskede med deres kollektion

Ganni er de seneste år blevet meget kendt for deres prints - nogle giver dem ligefrem æren for, at danske kvinder i langt højere grad er rykket ud af det ensfarvede og ind i mønstrene - og de har dyrket den ide at lave samme model kjole, buks eller trøje sæson efter sæson, men i nye prints, så man kunne få en ny udgave af en særlig elsket kjole.

Så ganske overraskende var der ikke mange prints i den del af kollektionen, som blev vist frem på showet, men der var dog et print med heste, der galloperede over maven på modellerne og et blomsterprint på en cremefarvet baggrund.

Vil man virkeligt være cowboyinspireret, fandtes det såmænd på en kjole udstyr med frynser, som Dolly Parton ville være hoppet begejstret i - og Ganni havde også lavet cowboystøvler i slangeskind, hun ville værdsætte.

Det var en kollektion fuld af liv og lyst til at indtage nyt territorium, en kampdragt for hende, der stadig tror, at hun kan overvinde konventionerne og aldrig bliver som de voksne.

Det eneste, der trak ned, var en noget voldsom brug af beige. Det er virkelig ikke en munter farve, uanset hvor ung og glad man er, når man tager den på.

Men det ændrer ikke ved, at Ganni har skabt en succesfuld formel for, hvordan man laver tøj til dem, der er i gang med at indtage verden, og alle os, der stadig håber, at det kan lade sig gøre at forandre den en anelse. Bare lidt.