Fremragende og ufarligt festtøj

Jesper Høvring skaber ikke mode. Han laver festtøj, og det gør han fremragende.

Jesper Høvring holdt torsdag eftermiddag show i en af de gamle pakhushaller på Papirøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen

Jesper Høvring holdt torsdag eftermiddag show i en af de gamle pakhushaller på Papirøen, og at anmelde hans show er ikke svært. For det er, som det plejer.  Høvring laver ikke modetøj, men festtøj, og det gør han så til gengæld rigtig godt, som altid.

For første gang lancerede Høvring en kollektion, der kan købes fra bøjlerne. Hidtil har han kun solgt tøj, der blev syet til hver kunde, men i erkendelse af, at alle kunder ikke har tiden (og måske heller ikke midlerne) til det skræddersyede, tilbyder han nu også tøj, der er nemmere og hurtigere at købe.

Begge dele blev vist på showet, og selv om det var oplagt, at nogle ting var den færdige kollektion (de små silkekjoler med flæser i siden), og nogle ting var linjen, der syes på mål (de vidunderlige velourkjoler, især den i dyb blå med gyldent silkefor), var det ikke nemt at pege de enkelte elementer fra hver kollektion ud, og det var godt. Der er ikke noget værre end designere, som laver en billigere linje, der så virker som et forsømt stedbarn, ingen rigtig elsker. Sådan var det ikke her.

For uanset hvad man vælger, når man går til Høvring, får man fed silke, smukke blonder, snit, der smyger sig om kroppen, og klædelige farver, især en rigtig fin dyb flaskegrøn, en smuk gylden, en sart hvid, der ikke var alt for kold, og en dyb blå. Her var kjoler i blonde, både korte og lange - i den med lange ærmer og langt skørt var mængden af bar hud helt rigtigt doseret - mens de korte var ungdommeligt ubesværede.

Her var smukke silkeskjorter, pencilskirt og små toppe med skød, der understreger figuren, samt lange kjoler med slæb. Høvring er bedst, når han ikke forfalder til alt for glitrende stoffer – så kan der godt gå lidt mavedanservibes i den – men viser sin særlige sans for at klæde kroppen på i lækre materialer.

Det er ikke her, man går hen for at få en kommentar til verdens dårskab eller en fortolkning af samfundstendenser, sådan arbejder Høvring ikke. Han gør smukkere, festligere, pænere. Han understreger den kvindelige krop, og han former den efter det klassiske ideal, lange ben, smal talje, en svanehals. Han viser hud, men han viser ikke for meget, han slidser op og dækker til. Pirrer, uden at det bliver rigtigt farligt. Han mestrer sin genre.

Hvornår er der fest?

Se kollektionen her: