Farlige sko fjernede fokus

Mark Tan lavede som altid meget fint festtøj, desværre blev hans show skæmmet af modeller, der havde fået for fine sko på.

Mark Kenly Domino Tan havde flyttet sit show ind på Københavns Universitet, hvilket ved første øjekast var en fin idé. Men selv om stedet var smuk, havde modellerne deres problemmer, da de første trådte frem på gulvet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Copenhagen Fashion Week
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mark Kenly Domino Tan havde fået åbnet op til et nyt rum i modeugen, nemlig en usædvanlig fin sal på Københavns Universitet, det tidligere geologiske institut, hvor man trådte ind og pludselig følte som i Italien eller Frankrig med søjler,  marmor, figurer og buer.

Her sad en cellist og spillede, mens der blev serveret champagne og kindkysset. For Mark Tan laver tøj til det liv og det klientel, dem der har råd til at betale for de bedste materialer og for at tøjet bliver syet ikke fabrikeret i København - og ikke i Bangladesh.

Det er smukt festtøj, som ikke har en my gymnasie galla eller »Vild med Dans« over sig.

Det var smukke farver som dyb bordeaux, gul og lyserød, meget fine var en model med bukser med bredde ben og åbne sider, holdt sammen af knapper, der kom i både hvid og sort, raffineret, sexet og elegant uden at være for meget.

Rigtig fint var også pelsen, som et sæt i sæl med en jakke med dyb mørkeblå og sort, lige som en løs pels i lyserød swakara var rigtig fin.

Det var en smuk kjole i et tyk stof, nærmest som fra et eventyrprinsesse, den klassiske Mark Tan kjole i en dyb rustrød og corsage.

Der var en morsom pels i changerende lyse farver, smukke silkebluser med bindebånd og kjoler med klokkeærmer.  Smukt, virkeligt velforarbejdet og interessant uden at være tosset.

Så selvom det næsten ikke er til at bære at »træde rundt i«, er det nødvendigt at nævne skoene, som modellerne bar. Nogle de desværre havde ekstremt svært ved at gå i.

En ting er, at det er fysisk ubehageligt at se en pige vakle ned af podiet for at falde flere gange og bogstaveligt talt kravle ud fra catwalken, men det ødelægger også en stor del af oplevelsen, når man sidder og indvendigt messer "bare hun ikke falder, bare hun ikke falder, bare hun ikke falder", hver gang en ny pige træder ud.

Jeg håber, at gulvet var blevet glat, eller at der var sket noget uforudset. Havde nogen vidst, at det ville være så svært for modellerne at gå, burde de skamme sig, at de sendte dem ud. Man skal passe på hinanden.

Det tog fokus fra en kollektion, der faktisk havde fortjent meget mere opmærksomhed.