Designers Remix: Skal vi køre om kap?

1970'er chick på racerkører-facon? Charlotte Eskildsen laver igen tøj tæt på kroppen, og det gør hun godt.

Foto: Simon Læssøe. Designers Remix ved Charlotte Eskildsen afholder modeshow i CPH Gokart torsdag d. 29 januar 2015 i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Copenhagen Fashion Week 2015 Designers Remix - Charlotte Eskildsen - CPH Gokart på Vesterbro.
Læs mere
Fold sammen

Charlotte Eskildsen havde inviteret til show på Gocart-banen i Carlsberg byen torsdag aften, hvilken var en kølig oplevelse en råkold januaraften, hvor dun og pels pludselig gav god mening. Det gjorde locationen også, for Charlotte Eskildsen havde kaldt sin kollektion for "Racing back to the Past", og den var tydeligt 1970er inspireret af racerfilm fra perioden.

Det var forfriskende, at Charlotte Eskildsen - der de sidste mange sæsoner har flirtet med moderne materialer - inklusive nogle så stive, at hun selv oplevede, hvordan hendes bluse blev siddende oppe om ørerne, da hun selv i TV-avisen sænkede armene efter at have gestikuleret lidt - for alvor er tilbage i noget mere... klassisk. Det var en udvikling, der begyndte allerede i sommer, hvor hun vidste en mere romantisk kollektion med modellerne stylede med små tørklæder som på et flamsk maleri og forklædekjoler, og det fortsætte her med tøj, der igen er tætsiddende og taljeret.

Første afdeling var tydeligst 70er-inspireret med lange buksedragter i strik, rustrøde sweatre til lange taljeret frakker og lyse pelse i forskellige teksturer. Særlig fin var en blå frakke og korte rulamsjakker, der nok mest fungerer på 180 cm høje kvinder, men på dem var de eddermuggeme også pæne.

Anden afdeling var til damen på løbskontoret i grå og mere skræddersyet med skrædderdetajer,  mens sidste afdeling var i samme farver som flaget for sidste omgang - sort og hvid. Her skæmmet af at flere af de hvide outfits simpelthen sad for dårligt på modellerne, som om det var for sjusket fittet.

Showet var smukt og effektivt (men ikke overgjort) stylet med påsatte flipper i et blankt materiale og ditto bælter i taljen, samt få kørehuer,  der gjorde racerbanechick, men ikke udklædt. En god kollektion, der igen viste, at Charlotte Eskildsen er god, når hun kommer tæt på kroppen og laver tøj, der er feminint, men ikke yndigt.

Skal vi køre om kap? Hele vejen ned til den nærmeste Designers Remix butik for at få fingrene i den blå frakke?

TV: Se showet her: