Designdetektiven

Designeren Angela Lund snuser altid rundt efter gode produkter, som hun kan sælge i sin ny onlinebutik. De store messer går hun langt udenom. Af

Etuier til iPod’en, blendere, te, olivenolie og parfume. Mangfoldigheden hersker i designeren Angela Lunds ny onlinebutik, men fælles for dem alle er, at det er kvalitetsprodukter med en god historie.

Det brede varesortiment udvælges nøje, og indtil videre opbevarer Angela Lund alle sine fund i kælderen. Hendes seneste scoop er en parfume, hun faldt over på en ferie i Bretagne.

»Jeg fik en parfumeprøve på et stykke papir. Jeg tog den med hjem på hotellet og lagde den på natbordet, inden jeg gik ud for at spise. Da jeg kom tilbage, duftede hele værelset fantastisk, men jeg kunne ikke forstå hvorfor. Jeg pakkede mine ting og lagde parfumeprøven ned i min taske. Da jeg kom hjem, duftede mit tøj på den samme måde, som hotelværelset havde gjort. Jeg tænkte, at den parfume måtte jeg bare have fat i. Producenten var en lille mand i Nordfrankrig, og han var meget skeptisk. Det var en lang, sej kamp at få ham overtalt, men det lykkedes,« fortæller Angela Lund glad.

Designeren kan godt lide sådan nogle små historier, som knytter sig til hendes varer. Og på hendes hjemmeside, kan man få mange facts og anekdoter om de produkter, man køber. Alle gode produkter har nemlig en historie, mener Angela Lund.

»Der findes masser af hjemmesider og butikker med varer, som er lavet med profitten for øje. Jeg kan godt lide de produkter, som er lavet af mennesker, der også går op i kvalitet og oplevelse. Det er de menneskers produkter, jeg gerne vil sælge,« siger Angela Lund, som er uddannet industriel designer fra Aarhus Arkitektskole.

Ifølge designeren henvender hendes onlinebutik sig til mennesker, som søger kvalitet og mening i de ting, de fylder deres hjem med. Men den er også tænkt som en hjælp til de mange designinteresserede, som bor i provinsen.

»Det er ikke alle, som har mulighed for at rejse til København, når de skal købe noget nyt. Nettet er jo et fantastisk sted, hvor jeg også selv finder mange af mine varer,« siger Angela Lund. n

Historien om en blender

En Waring Blender er en ægte klassiker og var den første elektriske blender på markedet.

Fred Waring var en berømt amerikansk musiker og orkesterleder. Men han var også meget optaget af nye opfindelser. Derfor betalte han for udviklingen af det ny, smarte køkkenredskab, og til gengæld opkaldte den taknemmelige designer, Frederick Osius, sin blender efter ham. Blenderen kom på markedet i 1937 og blev oprindelig kaldt »Miracle Mixer.« Den blev senere anvendt i laboratorier, og det siges, at den amerikanske læge Jonas E. Salk har brugt den i sit arbejde med at fremstille Polio-vaccinen.