Der er en ny stjerne i modebyen

Husk navnet Cecilie Bahnsen, hun bliver stor. Hendes debutshow ved modeugen var fantastisk.

Cecilie Bahnsen tog modeugen med storm i sit første show. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Cecilie Bahnsen vandt Dansk Design Talent - Magasin Prisen i efteråret, og en del af præmien var et show under den københavnske modeuge, som hun onsdag formiddag holdt i foyeren til Takkelloftet, Operaens intimscene.

Her sad publikum bænket på Aalto-skamler med udsigt til havnen, de gamle kraner og fregatten Peder Skram. En udsigt, der altid bedårer, men så snart de første modeller dukkede op, tog de al fokus. For kollektionen var, for at sige det med det samme, fremragende.

Først viste hun en række hvide indgange, så hvide som sne, så en elfenbensfarvet, så få strejf af marineblå og til sidst sort, inklusive en kjole i dyb sort velour, der var så sort, at man kunne forsvinde ind i den.

Cecilie Bahnsen laver fine, delikate, feminine styles med fokus på blonder, tyl og bånd. Hun leger med undertøjet, som hun viser yderst, men uden at være afklædt. En underkjole med læg i tyl over en lang skjorte med høj viktoriansk hals, mamelukker med kanter af broderi anglaise, silkesæt, der smyger sig om kroppen som et pyjamassæt.

Men hun holder romantikken og yndigheden i ave med grov strik i sort og beige – tilsæt fine kraver, som forhåbentligt kommer til salg – og med sæt af et fint quiltet materiale, som både ligner en 1950er badekåbe og termotøj fra en arbejdsplads. Her var fine kjoler med smuk volumen på ryggen og lange bukser med svaj.

Alt var smukt forarbejdet, den første og den sidste indgang i henholdsvis sort og hvid, et tredimensionalt mønster var så fint, så raffineret og så elegant, at man blev i tvivl om, hvem der egentligt vandt, da Cecilie Bahnsen vandt Dansk Design Talent - Magasin Prisen: hende eller modeugen?

Hun er en kæmpe gave til den uge, som hun bibringer noget nyt til, en ny form for femininitet og håndværk. Der er en ny stjerne i byen, gid hun bliver her længe.

Se kollektionen her: