De sociale medier raser over ultra-tynd model i dansk magasin

Det nye etiske charter for modebranchen må for alt i verden ikke ende med bare at blive en omgang varm luft, lyder det fra Ninna Thomsen, sundhedsborgmester i Københavns Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Billede er taget opslag i Cover. Originalfoto taget af Philip Messmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et portræt af en meget tynd model i det danske modemagasin Cover vækker forargelse på de sociale medier.

Her for eksempel Venstre-politikeren Jakob Engel-Schmidt, der mener, at redaktøren på magasinet skylder en god forklaring på den tilsyneladende meget tynde model.

Også journalisten Michael Jeppesen bemærker Cover-modellen, der figurerer i den nyeste udgave af magasinet i en modefeature under overskriften »Gym Class Heroes«.

På Covers Facebook-side er det ligeledes væltet ind med forargede kommentarer fra læserne.

»Jeg er målløs over dette billede! Hvorfor i alverden har COVER valgt at have denne tydeligt spiseforstyrrede model med i bladet? Og hvordan modelbureauet kan undlade at gribe ind overfor en så underernæret model, er mig ganske enkelt en gåde. I skulle skamme jer!« skriver Josephine Dahl Christensen.

»Jeg er forarget og i dyb chok. Hvordan kan I som modeblad se jer selv i øjnene og bruge den pige som model. Tænk at man kan være så følelseskold, og ikke har nogen form for sund fornuft overfor denne pige. Jeg er total målløs,« lyder det fra Michael Hansen.

BT fik sent onsdag aften fat i chefredaktør på Cover, Sara Sievers, der på det tidspunkt ikke havde kendskab til den konkrete sag.

Torsdag morgen blev Sara Sievers kontaktet via sms og forsøgt ringet op på telefon, men uden svar.

BT har også forsøgt at få en kommentar til modellen af fotografen bag billedet, Philip Messmann.

LÆS MERE