By Malene Birger: Det skal nok sælge, bevares

By Malene Birger er til dyreprint, suits og plisserede nederdele. Salgbart, men også noget kedeligt.

Malene Birger afholder modeshow i Pakhus 11 torsdag d. 29 januar 2015 i forbindelse med Copenhagen Fahion Week. Copenhagen Fashion Week 2015 Malene Birger - Pakhus 11 på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Der var skåret i gæstelisten, og kulørte blade havde fået besked om, at de ikke var velkomne til at fotografere gæsterne, da By Malene Birger holdt show. Væk var modeugens største show og største armbevægelser, og inde var et mindre show i Pakhus 11 ved Amerikakaj, da By Malene Birger holdte det sidste show torsdag aften.

Set udefra virker det som om huset stadig skal finde ud af, hvad man præcis er og vil, nu hvor damen, der altid ved præcis, hvad hun vil, kan lide og vil have (som hvilke duftlys, der skal stå på toiletterne, og hvordan håndklæderne skal være foldede), er væk.  Det er en ny udgave af By Malene Birger, mere fornuftig, mindre ekstravagant.

Første del var næsten afrikansk inspireret med mange dyreprints i nye farvekombinationer (rustrød bund med sort/beige pletter) og stammeprints, og det føltes ærligt talt en anelse malplaceret med endnu flere dyreprints efter sæsoner, hvor de har været alle steder.

Det var sat sammen med plisserede nederdele, lange uldne cardigans, bløde frakker og tunikaer i 70er snit og sæt i lag på lag med tætsiddende overdele og flagrende nederdele under stramme nederdele (den lag på lag mode kan man godt vænne sig til). Her var langhårede pelse og sæt i et lyst nupret materiale, der mest af alt lignede noget, man kunne se bamser til børn iført.

Anden del var den mere skræddersyede del, som Birger altid har dyrket. Suits med velsiddende jakker og bukser i herresnit, som altid er fint, men man kunne savne de gode pencil skirts, som Birger altid har dyrket til perfektion.

Showet sluttede med en række mere festorienterede styles med pailletter, nogle på nederdele sat sammen med strikkede trøjer, andre placeret på chiffontoppe som udsmykning over en skulder eller som epauletter på silketoppe.

Det var en sammenhængende kollektion, som fint repræsenterer en kvindes liv, fra job til fritid, men den manglede lidt af det overskud, som Malene Birger selv kylede ind i sine kollektioner, og man tog sig næsten i at savne damens »det skal I ikke bestemme, jo mere I siger, drop kjolerne, jo flere sender jeg ind« - det blev så nydeligt og fornuftigt, at det grænsede til kedeligt.

Det skal nok sælge, bevares. Men spændende var det ikke.