Bruuns Bazaar: Tjoooooooh

Fra den perfekte rulamsjakke til et par bukser, der udløser skilsmisse. Bruuns Bazaar var både ret godt og knap så fantastisk.

A model presents a creation from the Fall/Winter 2015 collection of the Danish designer Malene Birger during the Copenhagen Fashion Week in Copenhagen January 29, 2015. Copenhagen Fashion Week 2015 Bruuns Bazar - Papirøen Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe

Det var Lene Borggaards fjerde show som kreativ direktør for Bruuns Bazaar, men reelt kun det tredje, som hun har designet, da hun torsdag kl 19 viste vinterkollektionen for herrer og damer i Papirhallen på Papirøen. Her var publikum placeret på den ene side af catwalken, så de havde Papirhallens fine murstensvæg som baggrund, når de så modellerne (og instagrammede dem) i stedet for andre gæster i mere eller mindre klædeligt vintertøj.

Måske var grunden også, at Bruuns Bazaar viste en kollektion, der var mere flagrende end længe og havde en styling, hvor tøjet var mere lag på lag, end længe set. Tænk blondekjole med brokadenederdel over eller nederdel med silkebukser under. Det gav et mere løst og nærmest boheme't look end længe set hos Bruuns Bazaar, og netop netop letheden er der leget med.

Mange af jakkerne er uforede eller kun delvist forede og falder derfor blødere på kroppen, og tøjet er tænkt til brug lag på jag, et par silkebukser under en nederdel, en nederdel med flagrende ender som på en kjolejakke under en strammere nederdel, en tynd rullekrave i silke under en ulden kjole, en kort nederdel over en blondekjole. Farverne var især sort, hvid og mørk grøn.

Herretøjet var med fokus på teksturer og materialer, og her var flere typer vævninger, der dannede mønster, grove stoffer mod finere, uld, der næste så brugt ud. Her var grove kraver og de sædvanlige, men altid gode, skjorter og jakker til mænd, der gerne vil se formelle, men ikke kedelige ud.

Allerbedst var rulamsfrakker og jakker til både damer og herrer, der ramte den perfekte balance mellem ikke alt for fint og samtidig godt forarbejdet og så smukt tillavet, at man godt ved, at det er en umulig drøm at finde en i et gammelt skab hos en fingernem moster. Især den lyse til mænd var perfekt, men også de lange til kvinder - hvor lange slidser lettede indtrykket, der ellers nemt bliver noget solidt var gode. At det går ud over varmeeffekten med slidserne, må man tage med.

Til gengæld var der virkelige kiksere som et par bukser i sort jersey sat sammen med en grå ulden strik og en grøn silketop. De var så uflatterende, at de kun kan anbefales til folk, der forsøger at fremprovokere en straks-skilsmisse.

Det var desværre ikke en af Bruuns Bazaars bedste kollektioner. Bestemt gode elementer og gode ideer, men en styling som det enkle, som Bruuns Bazaar netop mestrer, forsvandt i. Det var synd.

TV: Se showet her: