Baum und Pferdgarten: I glødepærens lys

Baum und Pferdgarten har ladet sig inspirere af Marokko og viste en god kollektion.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Baum und Pherdgarten.
Læs mere
Fold sammen

Baum und Pferdgarten  havde ladet sig inspirere af Marokko og Marrakesh i sin efterårskollektion, der blev fremvist i Papirhallen på Papirøen.

Her er et af byens smukkeste trælofter, og her havde Femmes Regionales, der havde lavet showet, skabt en forbløffende intim ramme om et stort show ved at sætte  hundredevis af glødepærer op over catwalken, der gav et hjemlig blødt lys og lade en ung sing a songwriter spille.

Væk var hårdt pumpende rytmer, tilbage var blot en stemme og en guitar. Det gav en nærhed og en fornemmelse af håndværk, af ægthed, af menneske, der passede smukt til kollektionen, som havde fokus på teksturer og materialer.

Her var et hint til 1970erne med ruskind, tunikaer med grove snorelukninger, men også elegante sæt med stramme bukser, korte nederdele og overdele med volumen. Tænk løse skuldre, hvor skuldersømmen sidder på overarmen og giver et afslappet look (ja næsten sexet i sin selvsikre afslappethed i strik) og den nye længde, der bare efter få dage føles som en gammel ven, der går lige under knæet. Hos Baum und Pferdgarten udstyret med en god stor slids, så man kan se noget ben og knæ i nederdelen og få fornemmelsen af, at bæreren ikke ligner en lille knæløs dværg.

Farverne var mørkeblå som altid hos Baum und Pferdgarten - firmaets logo i dyb marineblå giver et fint hint om kærligheden til denne farve - bordeaux, hvid, burnt tobacco (som de selv kalder det, andre ville kalde sennepsgul), blå og som noget nyt for mærket sort.

Her var grove frakker med frynser, her var bouclé, strik med mønster som på de (sygeligt populære sort- hvide tæpper fra Beni Ourain, samtlige modedamer har fremvist på instagram) og en næsten tredimensionel blonde, der  var smuk i den brændte tobak over en blå skjorte og elegant som sort blonde, både som kjole og som kåbe (julefrokosthittet 2015).

Allersmukkest var de to frakker i sort, hvid og klar blå i brede tværgående striber, en kort og en lang, der var lige præcis det, Baum und Pferdgarten skal være, smukt, brugbart og aldrig kedeligt. Gid det snart var efterår, så man kunne tage en på med det samme.

Det var en virkelig god kollektion, der ramte en lyst til at være en anelse mindre sur og stram. Enkel efter nogle noget minimalistiske år, men stadig ikke var tossesjov og alt for fortænkt. Tøj, der kommer med en historie, men ikke med en så konstrueret en af slagsen, at man ikke selv kan digte videre på den. Tøj, der vil fungere derhjemme i glødepærens lys og i resten af virkeligheden.

TV: Se showet her: