Baum und Pferdgarten har været bedre før. Meget bedre!

Kollektionen fra Baum und Pferdgarten skuffede med en oprørstrang, der ikke virkede troværdig.

Foto: Nikolai Linares. Baum und Pferdgarten præsenterede onsdag eftermiddag deres nye kollektion i The Lab på Nørrebro.
Læs mere
Fold sammen

Baum und Pferdgarten har haft enorm succes de seneste sæsoner og lavet virkelig smukke kollektioner, og derfor er det dybest set mærkets egen skyld, at man onsdag eftermiddag gik ud fra showet i fotostudiet The Lab på ydre Nørrebro en lille smule skuffet.

For det var ikke en dårlig kollektion, Baum und Pferdgarten viste, den var bare ikke lige så god som de tidligere.

Kollektionen var inspireret af Mods, den britiske ungdomsbølge i 1950erne, hvor unge lavede deres eget tøj ved at udsmykke eksisterende tøj.

De havde klippet, syet og brugt secondhand tøj i nye sammenhænge, og inspirationen var til at se.

De store pelse lignede noget, der var fundet på farmors loft: pelskraver på læderjakker i blank lak og skjortekjoler, hvor manchetten var klippet af og syet på igen, ligesom kjolerne i blå bomuld havde afklippede skuldre.

Men der var også korte nederdele i tern, lange trøjer i strik, skjorter, der næsten lignede rockabilly med deres stenbesatte flipper og parkacoats med store pelskraver - og mange tern. Det var en sexet nederdel i sekretærstil, men med stropper, T-shirts med logoer i vamset frotté og kjoler i lilla silke.

Baum und Pferdgarten, der normalt bevæger sig i et farverigt felt mellem feminint og maskulint, var i stedet i højere grad gået på gaden for at udleve en oprørstrang – og gud, hvor den trang er forståelig og nødvendig i disse dage, hvor der er nok at gøre oprør mod – men den næsten punkede stil, komplet med store netstrømper virkede påtaget, fordi den blev kombineret med nederdele med vidde og silkeskjorter.

Man blev i tvivl om hvem, det egentlig var, der skulle tage tøjet – og oprøret – på sig. Den generation, som forhåbentlig kommer til at gøre oprør – eller alle os, der går midaldrende rundt og drømmer om det. Det blev underligt uklart.

Det var en sær blanding af Baum und Pferdgartens tidligere kollektioners fokus på materialer, kombineret med print, glimmer, mix and match og en oprørstrang, som desværre ikke føltes helt troværdig.

Se kollektionen her: