Bad boys og virkeligt pænt tøj

Han Kjøbenhavn havde en spektakulær kulisse og tøj, der matchede.

Han Kjøbenhavn indtog Carlsberg Grunden med et show, som blev indrammet af aftensolen og hvor kollektionen både var maskulin og elegant. Foto: Copenhagen Fashion Week. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han Kjøbenhavn må have haft vejrguderne på speed dial for præcis et døgn efter, at himlen åbnede sig over København, holdt de show udendørs på Carlsberg Grunden.

Her var en forstads bande rykket ind for et tomt hus. En campingvogn, et par tatoverede fyre med masker og schæferhunde i snor, et skur, boksebolde, en smadret gammel Citroën - med noget, der lignede en død mand på bagsædet - og et stativ med baseball bats.

Alt var malet gråt,  jorden omkring dem trampet op. Det og den sensommer-blå aftenhimmel var kulissen for showet, og hvor selve iscenesættelsen tidligere har taget opmærksomheden fra Han Kjøbenhavns tøj, var den i dag perfekt doseret, så den understregede, og ikke overdøvede. Ligeledes var tøjet en tand mere interessant, så det ikke lod sig overdøve.

Farverne var brun, lyserød, støvet grøn, marineblå. Mange tern, både på bukser, frakker og skjorter, velsiddende blazere - en grøn af slagsen - som man godt kan bestille nu, den vil pynte på alle, ditto en ternet frakke.

Der var bukser, lavet som en eksklusiv udgave af de bukser, alt for muskuløse mænd har på i tarvelige træningscentre, med knapper hele vejen ned.

Her var modellen smallet ind, så der var smalle bukseben, og materialet var ikke tyk jersey men en tynd blank bomuldssatin. Det fungerede også godt i den korte model og havde en god balance mellem elegant og sporty uden at være »joggingstøj-dum«.

Her var smuk strik i gode farver, lyserøde bukser i satinvævning, ditto skjorter og en virkelig pæn læderjakke i to farver grå læder (bestil også den, godt køb.) med hætte.

Det var en virkelig pæn kollektion, der var maskulin uden at være »testosteron-bøvet« og elegant uden at være for fimset. Da showet var forbi, blev modellerne stående i kulissen, parat til at lade sig instagramme, hvilket gæsterne så gjorde.

Smart måde at få tøjet vist på sociale medier, nøjagtigt som da Ganni sidste sommer lod sine modeller blive stående. Her stod de bare, tildækkede under hætter og var anonyme, lidt farlige og forunderligt interessante.

Måske er det et billigt trick at gøre noget maskulint ved at spille på den gode gamle bad boy-attraktion (lidt lige så raffineret som at vise bryster for at gøre mænd glade), og jeg kan ikke helt finde ud af, om Han Kjøbenhavn bevidste manipulerede med de kvindelige gæsters fascination af den mand, der er alt andet end blød og forstående.

Hvis de gjorde, så virkede det. Men kun fordi tøjet var så pænt, at det også kommer til at fungere på mænd, der tager barsel og løser konflikter med andet end baseball bats.