Av, for et show

Velfungerende herretøj, læder til Lisbeth Salander - og en model, der faldt igen og igen. David Andersens show havde det hele.

David Andersens show, modeuge august 2012 Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det eneste jeg ser for mig, når jeg tænker David Andersens show, er en model, der falder. Og falder og falder på et hårdt betongulv i et par alt for høje sko, hun ikke kunne gå i.

Se også: David Andersen - stilsikkert show på usikre stiletter

Det var som at opleve en ulykke i en pinefuld live slow motion. Heldigvis blev hun - efter hvad der føltes som en uendelig række af fald - samlet op og bragt vaklende i sikkerhed, men fornemmelsen af opleve smukke kroppe uden identitet, der defilerer forbi og viser tøjet frem, blev ødelagt.

Tøjet mistede sin hovedrolle. Det var synd, for David Andersen er en af de designere, der efter en dansen rundt om sig selv, har fundet en stil og et marked, som få danskere dækker.

Det sexede mørke rå tøj til kvinder, som denne vinter er stort på internationale catwalks - Batwoman møder Lisbeth Salander - har han lavet længe. Og tøj til mænd, der nok er til jakkesæt, men også til lidt mere, har han ramt rent.

Det er ikke tilfældigt, at en af mine venner, en IT-mand, købte et jakkesæt hos David Andersen. Med to jakker, en med moderigtige detaljer til den slags fester, og en helt klassisk, der kan bruges til at imponere kunder.

Det er det, han kan, David Andersen. Og det var det, han viste igen. Som altid sort sort sort sort og så en anelse farve, lidt mørkeblå, lidt grøn og en anelse grå.

Til kvinderne også et print i sort og hvidt. Til herrerne især høje kraver og veste. Det var en meget klassisk David Andersen-kollektion, hvor det, der fungerer - det stramme look - fungerer godt, mens det løse print i silke var noget flagrende og ikke videre flatterende.

Det er klart herretøjet, der fungerer bedst, det er velsiddende og en god blanding af klassiske elementer - klassiske nok til at klimaminister Martin Lidegaard netop har købt et jakkesæt - og mere rå, og det kan derfor ærgre, at David Andersen lægger så stor vægt på dametøjet og kun har få herremodeller på catwalken.

P.S. Modellen har det godt, skriver David Andersen i en sms. Det var hendes første show, hun var meget nervøs, men heldigvis kom hun ikke noget til. Jeg skammer mig nu stadig over, at jeg lod hende vakle forbi min plads.