Astrid Andersen tog teten

Hvis man kun skal huske et navn fra modeugen, lad det være Astrid Andersens. Den dame er for vild – og det samme er hendes dame kollektion.

Astrid Andersen triumferede til modeugens sidste show. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen

Modeugens sidste show på kalenderen var Astrid Andersen, der holdt show i &traditions showroom på Papirøen. Det sidste show kan godt være lidt tungt, folk er trætte, dagene har været lange, og nogle vil hellere hjem og andre til middag, men sådan var det ikke i år.

For Astrid Andersen ikke bare lukkede og slukkede showkalenderen, da hun for første gang viste sin kvindekollektion i Danmark, hun hamrede døren i og demonstrerede, hvad man kan, når man er noget helt særligt.

For Astrid Andersen formår at kombinere den street-inspirerede kvindemode med hættetrøjer, kåber såsom bokserkåber og sportsjakker med noget ekstremt luksuriøst og eksklusivt, fordi hun bruger vidunderlige materialer som en fed gylden velour.

Hun fremviste en ditto i blå, et smukt silkeprint (med fine fjer, der gav en lethed og var bedårende) og pels, som bliver brugt som materiale, ikke til at demonstrere, at man har noget fint.

Meget sjov var noget, der lignede pelskanten på en alfons’ frakke, men uden jakkedelen, så pelskanten bare hang på fronten, og mægtig fin var også de knælange frakker.

De lange kåber i flere materialer var vidunderlige, helt rigtige, fine og elegante – men samtidig selvsikkert henslængte.

Der er en ubesværethed over kollektionen og en fornemmelse af, at alt kan lade sig gøre, samtidig med, at det så indlysende er ualmindelig lækkert forarbejdet og i lækre materialer.

Sådan gad man godt se rig ud – fordi det er kvalitet, ikke fordi det er en bøvet mærkevare, alle kan genkende.

Og det er overhovedet ikke, fordi der skal gå personlig indkøbsliste i ugens sidste anmeldelse, og der er ikke noget mere kedsommeligt end argumentet »det kunne jeg ikke tænke mig at gå i«, men da jeg gik ud fra Astrid Andersens show tænkte jeg, »jeg vil have det hele. NU!«

Det er en ret stor bedrift taget i betragtning, at jeg ikke har gået i bukser i tyve år, og at jeg normalt synes, at folk i hættetrøjer ligner idioter. Men det var VIDUNDERLIG PÆNT, helt rigtigt og en fantastisk afslutning.

Astrid Andersen for president!

Se kollektionen her: