Var det noget med en Georg Jensen-seng til din mobil? Pris: 500.000 kr.

Georg Jensen vil gerne bryde grænser og opfordrer nu til, at vi lidt oftere skal lægge vores telefoner væk, hoppe af de sociale medier og dyrke kærligheden meget mere. Køb et sølvskrin til 500.000 kroner, specielt designet til mobilen og put telefonen for natten! Navnet på skrinet er: With love.

En skulpturel genstand med en fuktionel enhed, kalder Georg Jensen det håndlavede sølvskrin, som man kan lægge sin telefon i. Skrinet er fremstillet i hånden af massivt sølv. Det har taget sølvsmede fem måneder af fremstille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto

Aldrig har danskerne haft så mange penge til sig selv. Der er højkonjunktur, med råd til at købe noget af alt det, der for alvor gør os lykkeligere som mennesker.

Men hvad skal det næste være, hvis vi allerede har købt det meste plus lidt ekstra, og fantasien efterhånden er ved at være brugt op? Fortvivl ikke! For hvis du både vil adskille dig fra de fleste andre ordinære mennesker og samtidig skabe ro og fred til mere kærlighed med elskeren eller ægtefællen, er løsningen selvfølgelig:

Et håndlavet skrin af massivt sterlingsølv, specielt designet til din iPhone og til den nette sum af 500.000 kroner. Så ned med mobilen i skrinet, på med låget, ind i mørket og kom så i gang!

Michael Elmgren

»Vi har ønsket at lave noget smukt, man kan vise frem i sit hjem, men som samtidig har en positiv indflydelse på, hvad mennesker bruger deres tid på.«


Det er det stilfulde og strømlinede designhus Georg Jensen, der nu har lanceret et bud på et nyt gemmested til mobilen. The Bed er navnet på »mobilhylstret«, som for nylig blev præsenteret ved designugen i Milano hos Wallpaper Handmade med overskriften: »With love«. En kommentar til alle os, der er ved at stå på hovedet i vores kærlighedsliv, bruger alt for meget tid på mobiltelefonen og investerer for mange af vores følelser i de sociale medier.

»Den største trussel mod vores kærlighedsliv i dag kunne meget vel være vores brug af mobiltelefoner og et voksende tidsforbrug på sociale medier,« mener Michael Elmgreen, den ene del af kunstnerduoen Elmgreen & Dragset, som står bag The Bed.

»Vi har ønsket at lave noget smukt, man kan vise frem i sit hjem, men som samtidig har en positiv indflydelse på, hvad mennesker bruger deres tid på.«

Michael Elmgren beskriver The Bed som en skulpturel genstand og en funktionel enhed, der skal tilskynde os til at lægge vores telefoner væk. Som en »rituel handling.«

Ifølge kreativ chef hos Georg Jensen Nicholas Manville har de to kunstnere indraget en sociologisk dimension ved at bruge en metode, som presser Georg Jensen til at overskride nye grænser produktionsmæssigt. Men en metode, som også intellektuelt »får det danske designhus til at stille spørgsmål til, hvad man som virksomhed kan gøre med produkterne, samtidig med at man forbliver relevante i en verden, hvor alting er i bevægelse.«

Gennem fem måneder har sølvsmede i København arbejdet på den futuristiske æggeformede genstand, hvor man kan lægge sin mobiltelefon til at sove, når det er sengetid.

Men hvem har råd til eller vil bruge en halv million kroner på et nyt hylster til mobilen? Uanset økonomisk opsving eller mangel på fantasi? Hos Georg Jensen ønsker man ikke at sige, hvorvidt nogen private endnu har købt The Bed, der kun er fremstillet i fem eksemplarer, og som man kan se nærmere på i udvalgte Georg Jensen-butikker.