Storcenter i kæmpe ombygning: 20-30 nye butikker på vej

Amagercentret indefra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lasse Kofod

Det populære shoppingcenter Amager Centret står over for en omfattende og storstilet ombygning.

I fremtiden vil kunderne have mange flere butikker at få stillet shoppelysten i, ligesom selve arkitekturen vil blive forbedret, lyder det i en pressemeddelelse.

Amager Centret åbnede i 1975, men for at centret også bliver amagerborgernes foretrukne shoppedestination i fremtiden, igangsætter Danske Shoppingcentre nu en storstilet modernisering og udvikling af centret.

Se billederne: Lysfestival får byen til at stråle i vintermørket

Centret åbnes op i gadeplan, og der etableres 20-30 nye butikker samt en forbedret logistik på førstesalen.

Den lille gård midt i centret, der tidligere primært har været brugt til renovation, omdannes til et grønt byrum, hvor en række restauranter og caféer fremover vil være med til at skabe et hyggeligt torvemiljø.

Endnu er der ingen forlydende om, hvilke nye forretningsdrivende, der vil flytte ind i de nye butikslokaler.

Læs også: Optrådte for over 100 millioner til Super Bowl: Nu kommer Justin Timberlake til Danmark

Amager Centret er ejet af Danske Shoppingcentre og administreres af DEAS, som er Danmarks største center manager med en portefølje på 17 shoppingcentre fordelt over hele landet.

»Vi arbejder på at skabe et stærkt koncept for Amager Centret, der tilfører noget nyt til detailhandlen i området og tilbyder kunderne en anderledes og inspirerende shoppingoplevelse. Det sker bedst i en kombination af danske og internationale brands, lokale aktører, lettilgængelige dagligvareindkøb, et udendørs gårdmiljø og lækre spisesteder. Det viser vores erfaringer os, og det glæder vi os nu til at realisere,« siger afdelingsdirektør Finn Sture Madsen med ansvar for center management i DEAS.

Amager Centret er et indkøbscenter i bydelen Amagerbro på Amager tæt på hovedgaden Amagerbrogade. Centret har lige nu 67 special- og dagligvareforretninger og spisesteder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Lindgren.

Et af de første byggeprojekter er nedrivning af det eksisterende parkeringshus, som ligger midt i Amager Centret. Nedrivningen skal gøre plads til et nyt moderniseret anlæg med plads til endnu flere biler. Udformningen af det nye parkeringshus giver plads til flere butikker på førstesal samt en udvidelse af gangarealet, så kunderne kan gå hele vejen rundt på etagen.

Læs også: Forfatter åbner kæmpe madmarked på Østerbro

Den komplekse ombygning sker, mens centret er i drift, og ombygningen anslås at være færdig ved udgangen af 2019.